Mennyire jók az iskolai netfites BMI mérő mérlegek?
Figyelt kérdés
Nemrég mértek le minket és 35 körül volt a testzsírom pedig én nem hinném hogy ennyi zsír lenne rajtam főleg hogy sportolok. Más szerint is kizárt, hogy egy mérleg megmondja mennyi zsír van rajtam?
Elöször is a testzsírszázaléknak semmi köze a BMI-hez!
Másrészt ezek a mérlegek egyáltalán nem reális eredményt mérnek.
De attól, hoyg "sportolsz", még böven lehet rajtad ennyi zsír!
2019. márc. 22. 15:35
2/8 anonim válasza:
Ezt a mérleg helyett sokkal pontosabban tudja neked visszaadni a tükör. Vagyis saját magad is meg tudod határozni ezt a kapott kép által. Nyilván nem egy pontos adatot, de azt azért bőven meg tudod magadnak határozni, hogy több, mint 30% zsír van-e rajtad, vagy a 15-öt is alig éei el...
Egyébként leginkább attól függ, fiú vagy-e vagy lány, mennyi idős vagy, sportolsz-e, és hogyan táplálkozol. Ezek befolyásolják a testeden lévő izomnak és zsírnak az egymás közti arányát.
2019. márc. 22. 16:08
3/8 anonim válasza:
A BMI-t nem mérik, hanem számolják. Nevezetesen ez a tömegednek és a magasságod négyzetének a hányadosa. A testzsírt meg lehet becsülni különböző szerkezetekkel különböző pontossággal. A netfit felmérésen a testzsírszázalékot szokták mérni. Mivel azon kívül, hogy iskolába jársz, semmit nem tudunk rólad, nem tudjuk megmondani, hogy 35 százalékos testzsírarány mennyire hihető az esetedben.
2019. márc. 22. 17:01
4/8 anonim válasza:
35%-nál már nem fér hozzá az illető a cipőfűzőjéhez a hasától...
2019. márc. 22. 18:18
5/8 anonim válasza:
A 35% az izomszázaléknak valószínűbb. Nem keverted össte a kettőt véletlen?
2019. márc. 23. 08:58
6/8 anonim válasza:
Lehet, hogy nem pontos a mérés, de igazán megadhatnád a magasságod, súlyod, korod, nemed.
2019. márc. 23. 12:54
7/8 A kérdező kommentje:
#6 minek? A kérdés szimplán annyi volt, hogy mennyire pontosak ezek a mérlegek...
A válaszokat pedig köszönöm!
2019. márc. 23. 16:05
8/8 anonim válasza:
Nem azért de nekem volt egy osztálytársam (elég molett) és úszott. Szoval az ha sportolsz nem jelent semmit...a testsulyod es a korod alapjan valamelyest meglehetne mondani...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!