Honnan tudom, hogy a pulzus számom a zsírégtő tartományban van? Mérő kütyü nélkül.
Ezt a "zsírégető tartomány" -t ezt honnan veszed?
Én is találkoztam már vele, de sajnos ez csak egy népszerű tévhit. Nem létezik ilyen.
Sőt: mozgás közben egyáltalán nem tudsz "zsírt égetni".
Onnan tudod, hogy már lihegsz, de még nem az a kiffuladós, lábadon alig állsz lihegés. :D Amikor nagyon gyorsan sétálsz, de nem futsz.
Az előzőnek meg javaslom, hogy olvassa el, mi a kardio és aerob edzés. :)
Aha....nagyon érdekes dolgokat írtok.
Valaki elmondja, hogy miért használna zsírt energiaforrásként a szervezet, amikor bizonyos pulzustartomány fölé ér?
Na, kíváncsi vagyok, magyarázzátok meg nekem !
Előzőnek üzenem:
Ha mozogsz, a szervezetednek többlet energiára van szüksége, amit egyrészt a megemelkedett pulzusszámból érzékel. Energiát pedig a szénhidrátokból és a zsírokból kap. A szénhidrátok könnyen hozzá férhető energia források, ám a raktárak (máj, izom), hamar kiürülnek, tehát máshonnan kell biztosítani a megnövekedett energia szükségletet. Így nem marad más, a zsírokhoz nyúl a szervezet. Ehhez azonban időre van szükség ( min. 20 perc) és tartósan kell fennálljon ez az állapot, azaz az energia felhasználás.
Általános képlet: (220-életkor)x0,8=zsírégető tartomány
Ilyenkor izzadsz, egyenletesen veszed a levegőt, az izmaid is "bírják az iramot".
Kedves utolsó!
Akkor gondolom én jól csinálom. Napi 40-50 perc elegedő, sífutógépen mert ennyi idő után csuri víz vagyok de még nem fulladozom.
Igen, jól csinálod!
Fontos, hogy utána pótold a kiizzadt folyadékot! A folyadék vesztés súlyvesztéssel is jár, csakúgy mint a szaunázás, de a szervezet elektrolit háztartásának egyensúlyban kell lennie, ezért a folyadékot pótolni kell, szénsavmentes ásványvízzel.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!