Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy a pulzus...

Honnan tudom, hogy a pulzus számom a zsírégtő tartományban van? Mérő kütyü nélkül.

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Megméred a pulzusod a csuklódon....de érezni lehet, én érzem amikor ott vagyok :)Jobban lihegsz és kezdesz izzadni...másképpen nem tudom leirni.
2010. jan. 14. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a "zsírégető tartomány" -t ezt honnan veszed?

Én is találkoztam már vele, de sajnos ez csak egy népszerű tévhit. Nem létezik ilyen.

Sőt: mozgás közben egyáltalán nem tudsz "zsírt égetni".

2010. jan. 14. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Onnan tudod, hogy már lihegsz, de még nem az a kiffuladós, lábadon alig állsz lihegés. :D Amikor nagyon gyorsan sétálsz, de nem futsz.

Az előzőnek meg javaslom, hogy olvassa el, mi a kardio és aerob edzés. :)

2010. jan. 14. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Első vagyok...igenis van zsirégető tartomány! Percenkénti 140-150-es pulzus, legalább 40 percen keresztül.És valóságos, mert tapasztalatból beszélek. A kilóim még alig indultak meg, de centikben látványos az eredmény!
2010. jan. 14. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Aha....nagyon érdekes dolgokat írtok.

Valaki elmondja, hogy miért használna zsírt energiaforrásként a szervezet, amikor bizonyos pulzustartomány fölé ér?

Na, kíváncsi vagyok, magyarázzátok meg nekem !

2010. jan. 15. 01:11
 6/8 anonim válasza:
90%

Előzőnek üzenem:

Ha mozogsz, a szervezetednek többlet energiára van szüksége, amit egyrészt a megemelkedett pulzusszámból érzékel. Energiát pedig a szénhidrátokból és a zsírokból kap. A szénhidrátok könnyen hozzá férhető energia források, ám a raktárak (máj, izom), hamar kiürülnek, tehát máshonnan kell biztosítani a megnövekedett energia szükségletet. Így nem marad más, a zsírokhoz nyúl a szervezet. Ehhez azonban időre van szükség ( min. 20 perc) és tartósan kell fennálljon ez az állapot, azaz az energia felhasználás.

Általános képlet: (220-életkor)x0,8=zsírégető tartomány

Ilyenkor izzadsz, egyenletesen veszed a levegőt, az izmaid is "bírják az iramot".

2010. jan. 17. 22:29
 7/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Akkor gondolom én jól csinálom. Napi 40-50 perc elegedő, sífutógépen mert ennyi idő után csuri víz vagyok de még nem fulladozom.

2010. jan. 18. 08:04
 8/8 anonim válasza:

Igen, jól csinálod!

Fontos, hogy utána pótold a kiizzadt folyadékot! A folyadék vesztés súlyvesztéssel is jár, csakúgy mint a szaunázás, de a szervezet elektrolit háztartásának egyensúlyban kell lennie, ezért a folyadékot pótolni kell, szénsavmentes ásványvízzel.

Sok sikert kívánok!

2010. jan. 18. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!