Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kell kiszámolni, hogy...

Hogyan kell kiszámolni, hogy mikor van a pulzusom zsírégető tartományban? Meddig kell ott tartani?

Figyelt kérdés
Férjtől kapok karácsonyra egy pulzusmérő karórát. Fiatalabb koromban nagyon szerettem volna egy ilyent, volt is hozzá telefonom, ami komplett programot tudott volna hozzá, de akkor nem tudtam megvenni az órát. Most kapok egyet, de nem igazán emlékszem már ezekre a dolgokra. Segítene valaki?
2010. dec. 24. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

XD Jézusom ezt a baromságot!! A pulzus zsírégető tartományban? Ápoló vagyok de még ilyenről nem halotam.

De remélem nem komolyan irtad:)

2010. dec. 24. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
A kg szorozva a vér mennyiségével (liter), majd osztva a egy percen belüli pulzus számával!
2010. dec. 24. 14:50
 3/8 A kérdező kommentje:
mennyi köcsög válaszoló igy karácsony alkalmából...
2010. dec. 24. 15:41
 4/8 anonim ***** válasza:

úgy tudom hogy 120-140 közöt kell legyen a pulzusod. ez a zsírégető tartomány.

a többi válaszoló pedig tudatlan. de legalább ne írkáljanak hülyeségeket ha fogalmuk sincs róla.

2010. dec. 24. 15:44
 5/8 A kérdező kommentje:

"Miért is válasszunk kardioedzést?

A nevéből is kitalálhatjuk, hogy ezek az edzések megemelik pulzusszámunkat, és így edzik a keringést is. Fontos azonban tudni, hogy a kardioedzés lényege, hogy a pulzus végig az úgynevezett zsírégető tartományban maradjon, ahol még tudsz beszélgetni. Ilyenkor a szervezet valóban zsírtartalékait éli fel, és kíméletes hatást gyakorol a szervezetre."

[link]

2010. dec. 24. 15:45
 6/8 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt mái napig nem értem, ha valaki nem érti a kérdést, akkor miért olyan ostoba, hogy nekiáll bunkóskodni a kérdezővel...

Az utolsó válaszolónak köszönöm!

2010. dec. 24. 15:51
 7/8 kovpet válasza:
100%

Az óra használati utasításában benne szokott lenni.

Nekem 130 körül a jó, állítólag. Háromnegyed óra a minimum, azt mondják.

2010. dec. 24. 16:19
 8/8 Fejér György ***** válasza:
100%

A 'pulzus zsírégető tartománya' azt jelenti, hogy a szervezet -viszonylag folyamatosan- aerob jellegű terhelést kap. Általa a keringés- és légzés szervrendszere (tüdő, szív, hajszálerek) edződnek elsősorban, ezért ezt a jellegű edzést hívjuk 'állólépességi' edzésnek. (A másik két típus a gyorsasági erő-, és a statikus erő-edzés).

Ilyen állóképességi sportok tipikusan a 'ciklikus' sportok, ahol ísmétlődő-, tehát ciklikus mozgások valósulnak meg, sok egymásutánban: pl.: futás, úszás, kerékpározás, gyaloglás, túrázás, stb.

A zsírégető tartomány kb. a 120 dobbanás / perc felett van. Egy ilyen jellegű edzés idő-minimuma 20 perc, ami azt jelenti, hogy a szervezet kb. 20 perc után kezdi felhasználni a zsírtartalékait, addig az izmokban lévő szőlőcukor fogy. Ennek teljesen el kell fogynia ahhoz, hogy elkezdődjön a zsír égetése, ezért van szükség minimum 20 percre. Ez a 20 perc küszöb-idő az intenzitástól (tehát az átlagos pulzusszámtól) is függ.

Egy átlagos (kezdő) fogyókúrás-, tehát állóképességi edzés ideje 40-60 perc, gyakorisága pedig fiatalon heti 3-, idősebben pedig heti 2 edzés, közöttük min. 1 pihenőnappal. Ezt az edzés-adagot lehet fokozatosan növelni, ahogy a szervezet egyre jobban megszokja a terhelést.

Több most nem fért bele, ha írsz magánba e-mailt, többet tudok segíteni.

2010. dec. 24. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!