Hogyan kell kiszámolni, hogy mikor van a pulzusom zsírégető tartományban? Meddig kell ott tartani?
XD Jézusom ezt a baromságot!! A pulzus zsírégető tartományban? Ápoló vagyok de még ilyenről nem halotam.
De remélem nem komolyan irtad:)
úgy tudom hogy 120-140 közöt kell legyen a pulzusod. ez a zsírégető tartomány.
a többi válaszoló pedig tudatlan. de legalább ne írkáljanak hülyeségeket ha fogalmuk sincs róla.
"Miért is válasszunk kardioedzést?
A nevéből is kitalálhatjuk, hogy ezek az edzések megemelik pulzusszámunkat, és így edzik a keringést is. Fontos azonban tudni, hogy a kardioedzés lényege, hogy a pulzus végig az úgynevezett zsírégető tartományban maradjon, ahol még tudsz beszélgetni. Ilyenkor a szervezet valóban zsírtartalékait éli fel, és kíméletes hatást gyakorol a szervezetre."
Mondjuk azt mái napig nem értem, ha valaki nem érti a kérdést, akkor miért olyan ostoba, hogy nekiáll bunkóskodni a kérdezővel...
Az utolsó válaszolónak köszönöm!
Az óra használati utasításában benne szokott lenni.
Nekem 130 körül a jó, állítólag. Háromnegyed óra a minimum, azt mondják.
A 'pulzus zsírégető tartománya' azt jelenti, hogy a szervezet -viszonylag folyamatosan- aerob jellegű terhelést kap. Általa a keringés- és légzés szervrendszere (tüdő, szív, hajszálerek) edződnek elsősorban, ezért ezt a jellegű edzést hívjuk 'állólépességi' edzésnek. (A másik két típus a gyorsasági erő-, és a statikus erő-edzés).
Ilyen állóképességi sportok tipikusan a 'ciklikus' sportok, ahol ísmétlődő-, tehát ciklikus mozgások valósulnak meg, sok egymásutánban: pl.: futás, úszás, kerékpározás, gyaloglás, túrázás, stb.
A zsírégető tartomány kb. a 120 dobbanás / perc felett van. Egy ilyen jellegű edzés idő-minimuma 20 perc, ami azt jelenti, hogy a szervezet kb. 20 perc után kezdi felhasználni a zsírtartalékait, addig az izmokban lévő szőlőcukor fogy. Ennek teljesen el kell fogynia ahhoz, hogy elkezdődjön a zsír égetése, ezért van szükség minimum 20 percre. Ez a 20 perc küszöb-idő az intenzitástól (tehát az átlagos pulzusszámtól) is függ.
Egy átlagos (kezdő) fogyókúrás-, tehát állóképességi edzés ideje 40-60 perc, gyakorisága pedig fiatalon heti 3-, idősebben pedig heti 2 edzés, közöttük min. 1 pihenőnappal. Ezt az edzés-adagot lehet fokozatosan növelni, ahogy a szervezet egyre jobban megszokja a terhelést.
Több most nem fért bele, ha írsz magánba e-mailt, többet tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!