Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi van, ha elhagyom a lisztet...

Mi van, ha elhagyom a lisztet és cukrot?

Figyelt kérdés

Sajnos elég sok tésztafélét, édességet eszem, szeretnék ezen változtatni. Ma reggel úgy döntöttem, hogy teljesen kiiktatom az étrendemből a lisztet és cukrot tartalmazó ételeket, helyette több zöldséget és fehérjét fogok enni.

Kérdésem, napi 1000kcal étrenden mennyit fogyhatok és azon kívül lesz-e változás, ha elhagyom ezeket?

Étrendem vhogy így fog kinézni:

-reggeli: tojás vagy joghurt nyers zöldséggel

-ebéd: hús vagy sajt párolt zöldség/leves/főzelék

-vacsora: saláta(minden amit találok összedarabolok)

Ezeket úgy válogatom, hogy a végére 1000kcal jöjjön ki.

+1kérdés Mit lehet ezeken kívül enni, ha fogyózom?

2019. márc. 18. 11:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, a joghurtba mindig teszek pici túrót is!
2019. márc. 18. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
1000 kalória nagyon kevés. Hiaba viszed be azt az 1000 kalóriát egészséges, tápláló ételekből, amint kifogynak a raktáraid, felzabálod a fél hűtőt. Tapasztalat. 2 hétig bírtam az 1000 kalóriás étrendet csinálni, majd utána teljesen elfogyott az önkontroll és 2 napig rosszul létig zabáltam magam. Ezt csináltam 3 hónapig majd rájöttem, hogy ennek így semmi értelme. Felemeltem 1500ra a kalóriát, most is ugyanolyan ütemben fogyok, mint eddig, de 3 hónapja csinálom és nem volt szükségem még csak csaló napra sem. Szerencsére a szervezetem okosabb volt, mint az agyam, hiába döntöttem el fejben, hogy koplalni fogok (mert 1000 kalória igenis koplalás), akkor, abban a 2 napban míg zabáltam a testem teljesen kikapcsolta az agyamat.
2019. márc. 18. 11:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A teljes szénhidrát megvonás nagyon káros. Igenis enni kell, csak mértékkel és lassú felszívódású szénhidrátokat. Ezek nagyon fontosak a szervezetnek. A cukrot és a búzalisztet elhagyhatod természetesen, de a te étrended minimális mértékben tartalmaz szénhidrátot. Natúr zabpelyhet ehetsz reggelente például. Nem a cukrozott verzióra gondolok!
2019. márc. 18. 11:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek egyébként ott rontják el, hogy gyorsan akarnak lefogyni, koplalnak, majd visszatérnek a régi étrendhez és dupla annyit híznak, mert a szervezet tartalékok a következő éhezésre, amit újra csinálsz majd.

Életmódot kell váltani, ennyi a titok, amit egész életedben tudsz tartani éhezés nélkül. Lassabban fogsz fogyni, de "örökre" kitart majd. Meg kell találni, hogy a megszokott ételeidet megcsinálod jobb alapanyagokból, kis csalással.

2019. márc. 18. 11:49
 5/10 A kérdező kommentje:

160centi vagyok, szóval annyira nem kevés az 1000kcal sztem.

Bár szobabiciklizek(mától) és erősítek is, összesen kb 1 óra edzés naponta.

Próbáltam már, hogy reggelire zabkását ettem, ebédre hajdínát, kölest vagy barna rizst, de ugyanúgy nm tudok fogyni, ha bármilyen ilyesmit eszek. Egyébként a zöldségben is van ch.

2019. márc. 18. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezzel nem tudlak meggyőzni akkor semmivel:

[link]

Egy 160 cmes 40 kg-s nőnek 1200 kalóriára van szüksége csak ahhoz, hogy egész na0 feküdjön az ágyban és működjenek a szervei.

Ha te nem vagy 40 kg, eljársz iskolába, munkába, sőt még esetleg sportolsz is, akkor az 1000 kalória semmire nem elég, és az fog történni amit kicsit fentebb írtam.

De ha neked megéri, hogy 2 hétig koplalsz, majd utána betegre eszed magad és visszahízod amit leadtál, ahelyett, hogy egy normális étrendet alakítanál ki magadnak, akkor hajrá, csináld. Majd 3 hónap múlva ugyanott fogsz tartani, mint én, hogy elpocsékoltál az életedből 3 hónapot a semmire.

2019. márc. 18. 12:14
 7/10 A kérdező kommentje:
oké, oké. világos. akkor mennyi legyen?
2019. márc. 18. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Kalóriabázis megmondja. Csak ne állíts be irreális célt. Kb az alapjárat kalóriaégetés -500 kalória. És ne a bmr-t nézzd.
2019. márc. 18. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok halat eszem, ehetsz marhahúst, túrót, és reggelire gyümölcs dió, mandula stb., és ahogy írták nem kell drasztikusan csak pucivel kevesebb szénhidrát.
2019. márc. 18. 13:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

1000 kalória semmire nem elég. Kvàzi koplalsz amit nem fog bírni a szervezeted hosszútàvon. Èn pàr éve 5 hóbapig bírtam, szarul voltam. Lement kínkeservesen 7 kg. Majd nem bírtam tovàbb. 20 kg jött vissza 3 hónap alatt.

Mostmàr màsképp csinàlom. Èsszel. Utàna olvasva stb...

2019. márc. 18. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!