Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elliptikus tréner kérdés?

Elliptikus tréner kérdés?

Figyelt kérdés
Szörnyen puding vagyok, és borzasztó túlsúlyos (154cm,96kg).Csak 20 percet birok rajta, lesz jobb is? 2 napja kezdtem persze életmód váltással.
2019. febr. 25. 06:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy lesz jobb, ha nem adod fel.

Elsőre 20 perc, az teljesen jó. Emelheted pl. hetente vagy 2 hetente 5 perccel.

Az is jó, hogy ha érzed, hogy fáradsz, akkor lassíts, és pl. 2 percig csináld lassabban, aztán 30 másodpercre meg adj bele mindent, ahogy csak tudsz. Ez egyfajta intervallum-edzés lesz, ha így váltogatod.

Ha már jobban megy, megpróbálhatod, hogy előtte megcsinálod ezt a gyakorlatsort:

https://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

Utána 30-40 perc ellipszis, és utána csinálj egy nyújtást:

https://www.youtube.com/watch?v=qC7960yMaxA

Én diéta mellett ezzel a hetente 5x csinált edzéssel 30 kilót fogytam egy év alatt.

2019. febr. 25. 06:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem adom fel, rámegy az egészségem, szóval nincs megállás. Megfogadom a tanácsod 🤗
2019. febr. 25. 07:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, kezdetnek ez is szuper. Hagyj mindig egy napot legalább pihenésre.

Én egy órát is megcsinàlok már, rengeteget lehet fejlődni idővel. Mindig egyre jobban fog menni.

Nézz közben sorozatot vagy hallgass zenét, gyorsabban megy úgy az idő

2019. febr. 25. 09:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Filmezni szoktam közben, próbálom növelni az időt apránként, szeretnék min. 1 órát majd bírni rajta. Pihenőnapot vasárnap tartanék csak.
2019. febr. 25. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy félórás-órás ellipszis tréner edzés miatt nem kell pihenőnapot tartani.

A pihenőnap akkor szükséges, ha valaki nagyon keményen edz, főleg, ha súlyokkal, mert akkor annyira megterhel egy adott izmot vagy izomcsoportot, hogy annak regenerálódásra van szüksége.

De nézzük reálisan: a napi max. egy óra szobabicikli, ellipszis tréner, átmozgató edzés stb. nem olyan súlyos megterhelés a szervezetnek. Napi egy óra mozgásra mindenkinek szüksége lenne.

Nyugodtam ellipszisezzél minden nap, és ha neked úgy jó, pihenj vasárnap, vagy esetleg délután a családoddal menjetek el egy egy-két órás, kellemes sétára a szabadban.

2019. febr. 25. 11:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Hidd el utolsó, nekem a majd 100 kgmmal ez épp megterhelő, egy ilyen pudingnak, aki irodai munkát végez, nulla mozgással...
2019. febr. 25. 17:19
 7/7 A kérdező kommentje:
De értem mit mondasz, és egyetértek, de ebben a kezdő stádiumomban nem akarom magam kivégezni.
2019. febr. 25. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!