Most akkor egy tojás hány kcal? Tudnatok segiteni?
A neten 50fele adatot talalok es mar kezd kicsit idegesiteni nem tudom melyik az igazi...
64grammos tojas mennyi kaloria? tyúktojásrol van szo. olyan 95?

Én minden tojást 80nal számolok. És nem mérem.
Nem szabad rágörcsölni. Két 60g-os tojásnak lehet különböző méretű a sárgája, ami ugye több kcalt tartalmaz, szóval pontos adathoz héj nélkül kéne mérni külön a fehérjét és külön a sárgáját.
Na nekem ehhez se időm, se türelmem, se energiám, szóval nekem egy tojás 80kcal.

Én ez alapján számolom.

Én a Yazio adatbázisa alapján számolom, ott 53g egy tojás, és 76kcal.
Általában kisebb méretű tojásokat veszek, de egy S-es és egy L-es tojás között sincs akkora különbség, hogy emiatt romlana el teljesen mondjuk egy 1200 kalóriás étrend. Számolj mondjuk mindegyikre 80 kalóriát.
A kalóriaszámolósdinak ez az egy hátránya van, hogy könnyen bele lehet őrülni, ha ennyire rágörcsölsz, a legtöbben ezért is adják fel. Hidd el, hogy ha kitartóan csinálod, akkor nem pár tojás miatt fog befuccsolni. :)

2es vagyok.
Igazából a vízen kívül semminek nem biztos a kalóriája.
Alma alma. És ha az egyikben több a cukor?
Ne görcsölj rá.
Régen mindig ezzel csesztem el. Ha 1200 helyett 1300ra jött ki a napom elkeseredtem és úgy is mindegy alapon bezabáltam.
Mostanában ha 1200 helyett 1300 nincs semmi baj, de 1400nál sem vágok eret magamon.
Nyugi.
Egy tojás 80kcal és kész 😊

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!