Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az baj hogy ha nem ásványvízbő...

Az baj hogy ha nem ásványvízből hanem csap vízből iszok meg naponta 2 litert?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 09:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem,de akkor fokozattan figyelj az ásványi só beviteledre
2010. jún. 30. 09:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Miért lenne baj? Én is naponta 2l csapvizet iszok, és teljesen egészséges vagyok.
2010. jún. 30. 09:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Amióta láttam egy ásványvizes palackon,hogy "Alpok könnye ásványvíz-Készült : Kecskemét " azóta én is a csapvizet iszom.
2010. jún. 30. 10:04
 4/11 anonim válasza:
utolsó,ez ütött.:D
2010. jún. 30. 10:09
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

A csapvízzel más a baj, mint az ásványvízzel. A csapvíz tele van szennyeződéssel, az ásványvíznek meg nem ideális az ásványianyag összetétele, ráadásul borzasztó drága, és a műanyag palackok miatt korunk egyik legnagyobb környezetszennyezése.

Ha már eljutottál arra a szinter, hogy figyelsz annyira az egészségedre, hogy tudatosan megiszol napi 2 liter vizet, érdemes beszerezned egy jó minőségű vízszűrőt.

2010. jún. 30. 10:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Sokszor csak átverés az egész. Valahol megvizsgálták az egyik olcsó ásványvizet és ugyan olyan volt, mint a csapvíz. A rendes, drága vizet nem mindenki engedheti meg magának. Én is csapvizet iszok.
2010. jún. 30. 10:10
 7/11 anonim ***** válasza:
53%

Alapvetően a csapvízzel a gond a szennyezőanyag meg a klórtartalma (tisztítás céljából is, és acélból is kezelik klórral h a vezetékeket ne károsítsa). De ettől függetlenül rengeteg gyógyszerszármazékot ( fogamzásgátlót, fájdalomcsillapítót) húzunk le a budin. Ez egy szép körforgással, sok 100-1000x-esen felhigítva, de visszajut abba a vízbe végül, ami kifolyik a csapból. Ezt már régen kimutatták, csak pont emiatt a kis mennyiség miatt nincs hangsúly rajta.

Ugyanakkor, ha megiszod a szükséges vízmennyiséget (20kg / 1 liter, nyáron akár több is) akkor azért már nem annyira pici.

Az ásványvíz ebből a szempontból jobb. Más szempontból rosszabb, ugye drágább, el kell menni érte, cipelni kell, stb. Drága ásványvizet nem éri meg venni, mert aki ebből akarja fedezni az áa bevitelét, az nem túl okos - ugyanis akkor napi 20-30 litert kellene meginni. Erre sokkal egyszerűbb: komplex multivit + áa tabletta étrendkiegészítő. Ez mondjuk szerintem alap.

A jó megoldás: víztisztítóval szűrt csapvíz, vagy olcsó gagyi ásványvíz.

2010. jún. 30. 10:18
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nincs ilyen bajom Én csak sört iszom :D:D
2010. jún. 30. 10:32
 9/11 anonim válasza:
33%

Ha mindenképp megakarsz halni akkor nem........

Én ezért iszok napi 2L whisky-RedBullt

2010. jún. 30. 10:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem baj. Alapvetően a csapvíztől nem lesz semmi bajod. A túlzott ásványvízfogyasztás sem jó, mert akkor túlzásba viszed az ásványi anyagokat.

Én is csapvizet iszom, valamint ha a szüleimnél vagyok, ott van viszonylag közel egy tiszta vizű forrás, odamegyünk nagy kannákkal és 50 litert hazaviszünk belőle. Néha mondjuk macerás, mert sokan járnak oda vízért és sokszor sorba kell állni :D

2010. jún. 30. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!