Mit lehet ilyenkor zabbantani?
Attól függ. Én ilyenkor nem eszem, ha fogyni akarok. De ha mégis muszáj, akkor fehérje nyers zöldséggel. A laktatás/kalória így a maximális az esetemben, de sok más embernél is. De jobb, ha máskor jobban ügyelünk a napközbeni táplálkozásra - vagy ha arra jutunk, hogy nekünk ilyenkor még muszáj enni (későn fekszünk és hamar megéhezünk), akkor ez alapján tervezzük meg a napot.
Van, akinek egy kései étkezés jön be, akár elég méretes is...
A fogyásra az hat negatívan, ha túl sok kalóriát eszel. Hogy eszel-e pl. éjfélkor 1000 kcal édességet, az irreleváns, amíg a deficited OK, de természetesen sokan rájövünk, hogy ez a kettő nálunk nehezen egyeztethető össze...
A sok kenyér az kifejezetten előnytelen, nemcsak éjjeli plusz evésre, DE ha így is jó a napi összbeviteled az igényeidhez képest, akkor fogyni fogsz, ahogy az illik.
Az pedig nem mértékegység, hogy 2 kenyér. Nyilván nem 2 kenyérre gondolsz, csak 2 szeletre, de ezzel sem mondasz sokat. Láttam már 20 és 200 grammos szelet kenyeret is, egyik sem tűnt extrém méretűnek. De úgyis a napi összbeviteled számít. Ha az ertedetileg is pici deficitedre ráeszed, nem fogysz. Ha anélkül koplalsz (elég tápanyagdúsan, csak kicsit kevés kalóriával), direkt jó és pompás napot adhat. Ésatöbbi.
Ha rendszeresen megéhezel ilyenkor, akkor máskor ne 6 előtt vacsorázz, vagy ne azt és ne annyit... Vagy legyen tervezett, bár lehet, hogy csak opcionális 11 órás étkezésed, ha neked az passzol.
tökfőzelék az elég? meg rátettem a húst, meg kenyért tettem bele?
“Egyél egy kis joghurt vagy sajt. Inkább ne egyél szénhidrát, ha fogyózol.”
Ez fájt.
Kérlek, vegyél egy nyelvtankönyveT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!