A borsófőzelék hízlal?
Mi liszt nélkül csináljuk - ha a borsó jó minőségű, akkor még édesítő sem kell bele, elég édes lesz úgy is.
Szóval így szerintem nem hízlal ha normális mennyiséget eszik belőle az ember.
Bocsi,de butus kérdés.
A borsó főzelék egyáltalán nem hízlal,ha csak egy gyűszűnyit eszel meg belőle.
A borsó főzelék nagyon hízlal ha két púpos tányérral eszel meg belőle.
én még életemben nem tettem cukrot a borsófőzelékbe, pedig nem fogyózom...amúgy a másodiknak igaza van: mértékletesség
ha meg sportolnátok valamit minimálisan, nem kéne minden kajától félni
Én az édesítőt csak azért írtam, mert van aki édeskésebben szereti pld. a borsófőzeléket, spenótot, paraicsomlevest, stb.
És ebben az esetben jobb édesítőt használni.
"spenótba cukrot? főzök már vagy 20 éve"
Én azt nem értem hogy miért kell valaminek az eredeti kellemes ízét elvenni az észnélküli cukrozással. Ami felesleges az rossz is! Minek kell a paradicsomot cukrozni? Minek kell a túróstésztát cukrozni? Mert úgy szoktam meg? Miért kall úgy megszokni?
Szia! Mert az édesanyánk anno cukrosan etette meg velünk pl.
Nálunk a paradicsom leves, a spenót, a túróstészta és a káposztás tészta volt ilyen.
Felnőttként, külön háztartásban magamnak főzve változtattam csak a dolgon. Mikor ráébredtem, hogy pl. a káposztástészta sóval-borssal jobban ízlik, ill. nem hizlal.
A párom mamája a zsíros kenyeret cukrozta nekik :(
Fura annak aki máshogy szokta, de nem kell pálcát törni felette.
Gyerekkoromba velem is etettek cukros dolgokat, nem is voltam egy nádszálvékony teremtés :)
Ma már nem teszek cukrot a paradicsomlevesbe és a túróstésztára, sőt, a kávéba és a teába se. Ha csak lehet, kerülöm.
A kérdésre válasz: Nem sok liszttel készítve nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!