Egy hete alig ettem, mozogtam, mégis híztam másfél kilót?
Nem híztál. Legfeljebb a súlyod nőtt (vízvisszatartás, főleg erre van esély) vagy a mérleg mér rosszul.
Nincs az az isten, hogy kalóriahiányban épüljön a tested. Nem tudunk fotoszintetizálni meg ilyenek.
Én is elkezdtem életmódot vàltani. 123 voltam, amikor elkezdtem lépcsőzni (napi 2x30 perc), bringázni (minden második nap 28km oda-vissza), illetve ott a munkám is és letettem a cukros üdítőt. (Festő vagyok)
Ma néztem, hogy 127kg vagyok, de a csöcsöm elkezdett eltűnni és a potrohom is lejjebb ment.
Nem a mérleget nézem, hanem a centit és igyekszem a mozgást napi rutinná tenni.
r/fatlogic
--------
Ezt így elég nehezen tudom elhinni... Lehet, hogy mégsem ettél olyan keveset?
Nem, energiahiányban NEM tudunk energiát tárolni... De érdekelne, hogy hogyan képzelitek ti, akik szerint mégis.
S miért nem működött ez a tetszetős gondolatmenet a haláltáborokban (ott sem, azoknál sem, akik nem dolgoztak keményen) s más helyeken, ahol koplaltak az emberek?
Érdekes módon tartós koplalással mindenki lefogyott eddig, akinek az esetét vizsgálták vagy csak rájuk néztek több hónap garantált koplalás után. Voltak direkt erre irányuló kísérletek is. Mindenki lefogyott, kivétel nélkül. Mégis mi más történt volna? Az élethez energia kell, azt valahonnan pedig venni kell. A tartalékok fogynak, ahogy az izom is bomlik, a csont is könnyebbedik. Nincs miből tartalékot képezni, ahhoz többlet kell, nem hiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!