Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire szoktátok teleenni...

Mennyire szoktátok teleenni magatokat?

Figyelt kérdés
2018. szept. 7. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Hogy jóllakjak, de nem érezzem úgy, hogy nagyon tele vagyok, hogy nehéz a hasam.
2018. szept. 7. 21:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Na jó, ezt elég nehéz behatárolni.

Ha mondjuk 10-es skálán a 10 a teljesen tele, már nem esne jobban több (de ha muszáj lenne, tudnál pár falatot enni), de azért nem pukkadsz ki, akkor kb. hányas?

2018. szept. 7. 22:09
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem 7-8 a tízből
2018. szept. 7. 22:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha fogyni akarok, akkor 11. Nem ezt szoktam csinálni, de a 11-es jóllakás kitart bő 23 órán át, eme idő alatt jóllakott vagyok és az étvágyam enyhén negatív, ez minimalizálja a kalóriabevitelemet.

Ha nem lakom jól teljesen, akkor hamarosan újra ennem kell, majd esetleg újra... Ha ez utóbbit ki is tudom hagyni, önuralom kell, a 11-esnél pedig semmi csábítás nincs.

Mivel túl haspók vagyok és szeretek többször enni, megszokás is, plusz megtömni sem szeretem magam, úgy 10-es az ebédem s pár óra múlva 10-es a vacsorám is, nekem hamarabb megállni nem megy, mert akkor éhezem. De két étkezés mellett csak akkor fogyok, ha nem keveset mozgok, kivéve, ha eleve 10-es jóllakottsági szinten ülök le enni (ami elég gyakori, nem szoktam éhes lenni kicsit sem). Evéskor ez gyorsan leesik és viszonylag lassan megy fel újra 10-re. Ha megvárom, hogy alaposan megéhezzek, az egy hatalmas étkezést indukál, így ezt elkerülöm.

2018. szept. 7. 23:31
 5/5 anonim válasza:

Semennyire. Teljesen elfelejtettem a “tele vagyok, kipukkadok” érzést. Olyannyira hogy múltkori csaló étkezésemnél (teljes kiőrlésű barna lisztből vékony lepény sonkával sajttal zöldségekkel megtöltve) éreztem azt hogy tele vagyok, kb 1 év után és szabályosan frusztrált voltam az érzéstől. Segít, ha egy tányérba kirakod az adagot amit enni szoktál, és tudod hogy tele leszel vele. Mielőtt elkezdenéd enni a 20-25%-át szedd vissza a tálba. Hidd el ha úgy érzed hogy tudnál még enni, vársz egy kicsit, eltelik 10-15 perc és nem leszel éhes. Utána már rutinosan tudni fogod mennyi elég neked.

Én anno 2-3 szelet húst is meg bírtam enni, most egy (kb 90 grammos) sült hústól is jól lakok.

2018. szept. 10. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!