Az izületeim nagyon fájnak, és nagyobb erőkifejtéssel járó mozgasformát (pl kondi) sem vegezhetek. Mit sportolhatnék ilyen feltételekkel?
A térdem-könyököm iszonyatosan fáj, kb rágondolok valami sportra, és mar osszeszorul a gyomrom, mivel sokszor még a lepcsozes is kihivas.
A nem emelhetek sokat az kb 3 kg-ot jelent max., egyszer levált a retinam, es vigyáznom kell nagyon, kb mióta az eszemet tudom.
Az úszás nagyon kézenfekvő lenne, de az olyan nagyon drága :(
A biciklizés ebben az esetben szuper, hisz nem terheled a térdeidet, sőt izületi folyadék termelődik a mozgás által, ami védi a porcokat. Természetesen ezt sem szabad túlzásba vinni.
Ajánlom a különböző otthoni tornákat (pl. senior torna, ami kímélő, hisz időseknek kitalált gyakorlatok), gerinctorna, vagy a jógának egyszerű gyakorlatos változatait.
Kitartás, ne add fel!
Egyél nagyon sok zselatint.
A pilatest próbáld meg.
Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Gyalogolni rendszeresen szoktam, átlag napi 5 km-t, de arra gondoltam, hogy amellé még más is jó lenne.
Nagyon jó ötleteket kaptam, köszönöm :)
A zselatint különösen. Utánaolvastam, és látom milyen jókat írnak róla. 15 éves koromtól szedek porcerősitő gyógyszert, de mostmàr sajna abszolut nem elég; simán felkelek éjszaka arra, hogy fájok... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!