Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan változtassak az étrende...

Hogyan változtassak az étrendemen? (Kicsit hosszú lett)

Figyelt kérdés

Első dolog.

Fogyni nem igen szeretnék.

19 éves 160 cm lány vagyok és 50-52kg közt mozog a súlyom amit ideálisnak tartok.

Másodszor; sajnos jelen esetben nem igen tudok mozgást beiktatni az életmódomba.

Tehát most arra gondoltam első lépésben az étrendemen változtatnék.

Nem vagyok dagadt(sőt még husi sem és sokan mondják, hogy inkább híznom kéne) eléggé, hogy is mondjam plöttyedt vagyok. A pocim a legfeltünőbben, de a combom, felkarom és a hátam is elég zsíros.

(Néha az arcom is hájasnak érzem)

Ezen szeretnék változtatni.

Sajnos elég sokszor nem bírom megállni, hogy ne csábuljak el egy jó adag fagyira, csokira és kissé gyakran látogatom meg a gyorséttermeket is. Ha pl eszek egy mekiben, mert megkívánom az ottani kaját, utána elfog az undor, hogy hogy tudtam ezt a szemetet megenni, de utána máskor ugyan így megkívánom.

Délutántól estig nem igen tudok mit enni, mert nem vagyok otthon, de nem tudok olyan kaját vinni amit jól esne megenni vagy laktatna és ennek a vége a legtöbbször a gyors kajálda. Főleg ilyen melegben nehéz kaját vinni.

Már évek óta hanyagolom a cukrot. Egyedül akkor fogyasztom, ha sütit csinálok(abból ált alig eszek), helyette mindent mézzel készítek. Kávét, ha iszok azt már házi nyövényi tejjel teszem(sajna a tetején lévő tejszínhabról nem sikerült még leszoknom) üdítőket sajna egy ideje előszeretettel fogyasztom(gyümis sör, néha kóla stb), de általában vizet, vagy házi szörpöt iszok.

Ezektől szeretnék megszabadulni és valami egészségesebb étrendet összehozni.

Az is nagy baj, ha még itthon be is tartom az étrendem hétvégén mindig a pároméknál vagyok, ahol az anyuja nem épp a legegészségesebb kajákat csinálja.

Ott végképp nem tudom, hogy oldhatnám meg a jó kajálást.

Ezeket leszámítva mindig főzök magamra. Kész alapanyagokat kerülöm ill megpróbálok minél több zöldséget, gyümit fogyasztani.

Mit tehetek, hogy kevésbé legyek "zsíros" és jobb kajákat egyek?

Mozgást egyelőre nem, de tervezem szintén beiktatni, de most az étrendre lennék kíváncsi.

2018. aug. 15. 14:21
 1/4 Andizsuzsi ***** válasza:
68%
Most mi is a kérdés? Leírtad az összes szemetet, amit eszel. Hagyd el. A méz, bár sok szempontból jó választás, tömény cukor.
2018. aug. 15. 14:30
 2/4 anonim ***** válasza:
71%

Pedig ha súlyra jó vagy, csak a plöttyedtségen akarsz változtatni, akkor az izmokat kell formálni.

Hogy neked mi jó kajában, azt te tudod, de azért nem kell mindentől elbúcsúznod, amiről úgy gondolod, hogy "egészségtelen". Néha azok is beleférnek, ahogy a Meki is, a gond inkább az, amikor pár alkalomtól is bűntudatod van. Amúgy ott is van kevésbé kalóriadús ételekre lehetőség, csak elhatározás kérdése.

Tulajdonképpen az italok is maradhatnak, csak a mértéken kell állítani, inkább többnyire legyen víz, cukormentes tea.

Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy nem lehet valakinek ideje mozogni. Napi 12 órázol? Folyamatosan? Nem mindig kell sok idő a sportra se. Én heti egyszer tudok szakítani időt hosszabb biciklizésre (nagyjából két óra), a többi csak ide-oda betűzdelt fél órás futások, de ez is hatásos.

2018. aug. 15. 14:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig akkor neked szálkásítanod és izmosodnod kell. Az előzőhöz kalóriadeficit, az utóbbihoz általában többlet szükséges.

Melegben sem nehéz ételt vinni szerintem, de persze nem ismerem az ízlésedet és diétádat. De én tudok szénhidrátra és zsírra alapozó ételeket is, amiknek nem lesz baja... Ezek főleg süti típusúak a családomban (édesek és sósak), az olajos mag és az aszalt vagy friss gyümölcs (az, ami jól eláll pár órát) nem igazi étkezés, de éhesen azért kisegíthet, illetve jó kis nasi.

Az én párom anyja sem főz mindig ideálisan számomra, viszont remekül süt-főz. Nehéz, szerencsére ritkán megyek s azért vannak lehetőségek.

1. Megeszem, ami van. Vagy mert remek kis zöldségétel, vagy mert ritkán teszem és keveset és belefér...

2. Meginterjúvolom a hűtőt s készítek valamit (sajt, tojás, zöldségek. nem szoktam, mert az ottani állati termékek nem férnek bele az én világomba).

3. Veszek valamit a közeli boltban.

4. Viszek ételt (szoktam, bár nem mindig eszem meg).

A családomnak muszáj megszoknia, hogy nem eszem meg akármit, bár elég rugalmas vagyok, ha finom ételekről van szó. De minden hétvégén nem férne bele.

Már rájöttem, hogy ha az evésről van szó, szinte bármit meg lehet oldani, csak akarni kell.

Egy-egy fagyi képtelen megakadályozni a megfelelő irányú változásban, felesleges rápörögnöd. Azért ne naponta csinálj ilyesmit. (Én évi egyszer eszem nem saját fagyit, de én komolyan veszem a cukorelhagyást, te pedig nem is hagytad el, csak jelentősen csökkentetted, ami persze jó és sokaknak elég.)

2018. aug. 15. 14:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én anyukámnál működött, hogy hét elején felhívtam, hogy "anya úgy megkívántam xy ételt, de én nem tudom megcsinálni, hétvégén, ha hazamegyek megmutatnád hogy kell?". Így nem érzi úgy, hogy gondom van a főztjével, az lesz a menü, amit szeretnék sőt még örül is, hogy segíthetett. Próbáld ki anyósodnál. Mondd, hogy nem tudod, hogy kell pl töltött cukkinit sütni, megmutatná-e. A közös főzés amúgy is közelebb hozza az embereket egymáshoz plusz lesz egészséges kaja is. :)
2018. aug. 15. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!