Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sport teljesítményfokozás...

Sport teljesítményfokozás gumicukorral? DD

Figyelt kérdés

"A gumicukor tápanyagai igencsak hasznára válhatnak a sportot végzőknek. Lássuk, milyen módon?! A Magyarországon gyártott xy gumicukrok egyik fő alapanyaga a zselatin, ami az emésztési folyamatokba kerülve aminosavakra bomlik,melyek az izmok felépítését, az edzés utáni izomsejt regenerációját segítik. A gumicukrok másik komponensei a könnyen felszívódó egyszerű cukrok, fontos szerepet töltenek be a sporttáplálkozásban."

És ráadásul ezt egy diabetikus írta. Hát komolyan egyszerűen lehidalok, hogy még a finomított cukorral telenyomott gumicukrot is el lehet adni egy jó reklámmal. Tiszta vicc, de tényleg azt hiszik, hogy az emberek ennyire hülyék? :D

2010. jún. 18. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
A "gumicukor" és "tápanyag" szavakat még soha nem láttam egy mondatban XD. A cukor miatt esetleg jó lehet edzés előtt egy-két darab, de nálam mindig is a nasi státuszban marad.
2010. jún. 18. 16:19
 2/8 anonim ***** válasza:
nebáncsadmá a gumimacikat :D ha valaki mindent belead az edzésen (csináljon bármit is) nem fogy ártani neki egy kis cukor, sőt, hasznára is vállhat. a gumicukor jól tölti a glikogénraktárakat. saját tapasztalat.
2010. jún. 18. 16:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem bántásnak szántam, csak kicsit vicces volt az egész számomra. :) Amúgy sem vagyok gumicukor, sem cukor párti, mert iszonyúan megfájdul tőle a fogam. A gond ott kezdődik, hogy az átlag halandó (aki mondjuk semmit sem sportol) egy egész zacskónyival el tud pusztítani a kedves kis mackókból, és most meg is vannak erősítve, hogy de hasznos dolgot is evett, közben meg...
2010. jún. 18. 16:26
 4/8 anonim válasza:
Nem hallottam róla :)
2010. jún. 18. 16:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez off, de ha megfájdul a fogad az édestől, akkor menj el a fogorvoshoz.. ez nem normális dolog. :|
2010. jún. 18. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
a diettikusok 99%-a idióta. És aki ezt írta, azt büntetőjogilag felelősségre kellene vonni, főbelövés előtt, hogy ugyan támassza már valamivel alá ezt a csodás elmebetegségét.
2010. jún. 18. 16:36
 7/8 Gyenes Tamás Nűnű ***** válasza:

Tudod, hol bukik ez meg?

Ott, hogy amikor megeszed a magas glikémiás indexű szénhidrátot, a cukrok, fehér lisztek, gyümölcsök is pont ilyenek, akkor a szervezeted felfokozott inzulintermeléssel reagál rá. Mivel magas a glikémiás indexük, hamar a vérbe kerül a cukor (minden szénhidrátot cukorrá bont le az emésztés, és a cukor szívódik fel, a glikémiás index mutatja meg, hogy milyen gyorsan megy ez végbe), hirtelen inzulinfröccsel reagál a test. A sok inzulin meg leviszi a vércukorszintet, ráadásul a kiinduló állapot alá.

Vagyis edzés előtt eszel gumicukrot, felpörögsz, és puff, az edzés közepén kipukkadsz, mint a lufi.

Edzés után közvetlenül, viszont mérsékelt mennyiségben hasznos. Ilyenkor a glikogénraktárak meglehetősen lemerültek (a test a megevett, de el nem használt szénhidrátból glikogént készít, amit a májban és az izmokban raktároz, és intenzív mozgás során ehhez nyúl, mint energiaforrás.) Amikor kimerül a glikogén, akkor nekiáll izomfehérjét lebontani (ezt a kortizol hormon csinálja). Ha ilyenkor eszel egy kis gumicukrot, akkor gyorsan töltődik a glikogén raktár, és megőrzöd az izmaidat.

A fölös szénhidrátból, ami mér nem fér a glikogén-raktárakba, abból zsírt csinál, és pocakként raktározza, ezért kell csak módjával fogyasztani.

2010. jún. 19. 01:25
 8/8 anonim ***** válasza:
:D:D naggggggyon jó.... bár olvastam én már cukordiétáról is, meg időnként kitalálják, hogy a mekis hamburger egészséges... jáj, mindig van új a nap alatt:D:D
2010. jún. 22. 09:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!