Már egy jó ideje fogyózom, de nagyon idegesít a párom folytonos évesen. Mást is zavar?
Nem.
De amúgy ez a leggusztustalanabb és kicsinyesebb húzás a fogyozoktol, hogy körülöttük más sem ehet, amit akar, mert ő a szar diétája miatt mar teljesen hülye.
Megsúgom, egy jó diétás étrenddel, abszolút nem érdekelne, mert minőségileg és mennyiségileg megfelo étel mellett nem lenne “carving”
Na amit másodjára írtál, az azért más.
Én sem értem meg azt a hozzáállást, amikor az adott ember a túl kövér, de a másik evése zavarja.
De hogy egészségtelenül eszik a párod és ez zavar, na ez más, akkor írd eleve ezt. Ezt már meg tudom érteni bizonyos mértékig.
Azt, hogy a másik ember egészen máshogyan eszik és más fontos neki, azt meg kell érteni. Az én párom heti cirka 20-szor eszik sütit, sokszor a reggelije 1200 kcal süti (kell neki az energia)... Állítólag ez merőben praktikus dolog, nem tudja, mit ehetne mást akkor, de persze édesszájú is. Nagy bajban lennék, ha zavarna, mert bár én is sok édességet eszem, az ő szintje nem férne bele. Az ételeink is mások kissé. Ezt lehet kezelni.
Viszont a nagyfokú egészségtudatosságomba belefér az ő étkezése is, szerencsére. Az azért baj, ha a helyes életmódról gyökeresen eltérő véleménye van a párnak. Az én életmódváltásomat részlegesen ő is követte, úgyhogy pl. egyikünk sem eszik cukrot (szűk értelemben, mert pl. gyümölcsöt azért igen). Régebben rengeteg kenyeret evett, de ez is elmúlt. Azt nem tartottam jónak. De az ilyen döntéseket csak az adott ember hozhatja meg, a másik legfeljebb csak tanácsolhat.
Mit jelent, hogy folyamatosan eszik? Ez azért nem hangzik jól. Bár ha megfelelő az összmennyiség, ahhoz is joga van. Csak általában ez pótcselekvés, élvezet- vagy unalomevés, nem a normális evési ritmus. Jóllakott ember nem eszeget, legalábbis az nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!