Nagyon megszerettem a sört. A problémám az, hogy fogyizom, a melóhelyemen van sok sör. A harmadik probléma, hogy nyár van, jön a kánikula. Mit tegyek?
Vagyis ugye az 1. nem is probléma. ..Kb. fél éve fogyókúrázom.
Egyre többször járok konditerembe (igyekszem a heti 2 futás számát kinövelni heti 3-ra. A 4 lenne az ideális! 1 alkalom (futógépen) kb. 70-85 perc, ebben van 10 perc fel és levezetés - séta- ).
Igyekszem sokat sétálni, mozogni, néha 3 órán át is tudok lófrálni a városban (nem andalgós séta; hanem sietős tempó. Pl. a cuccaim különböző helyeken veszem meg, a kontaktlencse folyadék itt olcsóbb, huh, a dezodor ott olcsóbb, uhh de spar is kell, stb.)
Na, a bajom, hogy új melóhelyem lett, és pultos, felszolgáló vagyok. Ez még nem nagy baj, és nem is szerettem idáig annyira a sört.
Ritkán, kb. évi 1-2X ittam, akkor is barnát, mert édes, karamellás íze volt.
És most valahogy rászoktam a lágerekre (világos sörök), soproni, arany ászok, pilsner, mindenféle egyéb.
(meló végeztével, záráskor lehet inni, főnök megengedi, persze ha végeztünk, és a kassza megvan)
A harmadik gond, hogy jön a kánikula. Télen még nem is lenne baj, de ebben a melegben az ember a hideget kívánja.
Igyekszem mindig betenni a hűtőbe itthon is, meg a melóhelyen is a szénsavas ásványvizem vagy cola zeromat (szénsavas -> sör is szénsavas, meg jobban csillapítja a szomjat)
Nem tudom mit tegyek..
Az "édességhiányt" igyekszem kiküszöbölni cóla zeroval / spar budget cólaval (85 ftos cóla de 0 kcal-os), vagy narancsos 0 kcal üdítővel.
Ezek édesek... de valahogy rászoktam arra a kesernyés ízre, és szeretem is...
Gondoltam arra is, hogy valami keserű üdítőt kéne vennem és azokat innom... tonic vagy gyömbér ízű? (ezek keserűek elvileg nem? van tescoban, 85 ft, és 0 kcal. igaz gagyi meg minden de csak jobb mint egy sört meginni... )
A baj nem is 1 sör lenne a meló végén, de képes vagyok akár 2-3at is meginni...
sőt, egyre gyakrabban előfordul hogy szabadnapokra veszek magamnak itthonra, mert van hogy megiszom, akár nap végén, akár délután, miután megcsináltam a teendőimet (vagy közben) pl porszívózok, takarítok, mosok, stb, naptáramat írom, emailek, stb, és végén is iszok...
Ez ugye telibekúrja a fogyókúrát... mert mondjuk heti 3-4 nap melózok, néha 5, attól függ mikor mennyire kell az ember.
(néha nemet mondok rá nap végén hogy "sietek haza", "uh találkozom a barátommal nem akarok inni" stb)
de akkor is..
és itthonra is van hogy veszek mert cikinek tartom ha azt látják hogy na én ott bevágok meló után 3 korsó sört.
Szinte mindig szomjas vagyok, nem tudom miért. a jelenség 5 éve megvan. Kb egy nap 3-4 liter üdítőt is meg tudok inni, meg vizet, stb. (télen 3 l, nyáron 4)
És mivel gáznak tartom ha a meló után látnak annyit piálni hogy "jesszus ez most bevág 2 korsó sört" hát itthonra veszek, amikor senki nem lát. (0,5 liter egy doboz sör, kb. 3-at veszek itthonra vagy kettőt.)
Egyedül lakom, senki nem lát ha pl megiszok egyet porszívózás közben és azzal takarítok :D
na szóval értitek mi a gond...
a főnök amúgy nem szól, nagyon jó fej, megengedi az alkalmazottaknak h ha le van számolva a kassza és minden ok, és letelt a melóidő akkor lehet inni.
Én mindig látom hogy a srácok hogy jönnek ki sparból, meg a férfiak, hogy felpakolnak egy tálca sört, meg trafikokból jönnek ki 3-5 sörrel.. zacskóban
Csak ugye fogyizom.. már a kaját is "megvágom" értitek, nem eszek meg 2 rozsos kiflit de megiszok szabadnapon 1 sört helyette...
vagyis értitek..
igyekszem többet futni egy héten.
múlt héten megvolt a heti 3 edzés.
most csak 2 volt...
mit tegyek? hogy tudnám kibackelni a keserű ízt? tonic, gyömbéres 0 kcal-os üdítő?
meg ugye látom heti 3-5 nap, hogy isznak a vendégek stb, jókedélyűek ott vagyok, felszolgálok stb takarítok, előttem van x órán át a vendég, és látom ahogy isszák..
Olvastam olyanról, hogy sz_r egy fogyókúrázónak pl. kajahelyen dolgozni, mert látja a sok kaját. Meg hogy hogy eszik a vendég... (zsíros, húsos ételek, sütik, desszertek ha pl. étteremről van szó)
Én mi a fenét csináljak??
Tudom, hogy önkontroll... mit tegyek?? Nincs srác az életemben, az a baj, nincs pasim, kb. csak melóban dicsérnek meg hogy jól nézek ki.
Facebookon alig vagyok fent, nem vagyok aktív (csak olvasni szoktam) nem jut rá időm. 4 hónapja nem töltöttem fel egy fotót.
A családom vidéken él
Gimis ismerősök szintén vidéken
Pasim nincs
Barátnőim pláne, nem szeretek csajokkal együtt lenni (nem az a műkörmös plázacica vagyok, meg nem tudok körömlakkokról fecsegni húsz órán át)
mit tegyek??
24/l
Na, a bajom az, hogy megszerettem azt az "érzést" amit a pia nyújt.. értitek.. olyan ellazít, nevetsz, és baromijól esik rá egy cigi.
A kánikulát még ki tudom védeni, ha beteszek egy liter vizet a hűtőbe vagy cóla zérót, és jéghideg italt iszok
De ezt az érzést... hát nem tom, mit tegyek.
Elvileg vhogy az étvágyat is növeli a sör, vagy én nemtom..
vagy megkavarja a gyomorban az inzulinszintet? passz.. mindenfélét lehet neten olvasgatni..
Önkontroll kéne, azt tudom..
Anno, 2010-ben fogytam kb. 18-20 kg-ot, és ezt nagyjából tartottam.
2010-2017 között kb. 3-5 kilókat ingadózott a súlyom, volt hogy feljött +2, leadtam 3-at egy évben.
Aztán 2017-ősz, 2018-télen rámjött +4-5, gondolom egy része víz is, nemcsak zsír, és elkezdtem fogyizni februárban.
Futni.
A melóhelyem új.
Régebben soha SOHA nem voltam piás..
még én hagytam ki gimiben a bulikat (2010-ben voltam gimis, 10.-es, és nagyon ügyeltem a fogyimra akkor), még én hagytam ki, amikor szinte minden este mentek a srácok, meg 12.-ben is mert hogy nem akarok berúgni, mert az alkohol csak kcal, meg minden egyéb...
és inkább otthon maradtam (cserébe jó tanuló voltam :D )
Fősulisként azért voltam bulizni, heti 2-3X, majd 3. évben lecsökkent ezeknek a száma, jött a szakdoliírás minden.
Aztán elhelyezkedtem, majd nem igazán tetszett az irodai meló , és váltottam. Voltam recepciós is, meg most pultos.. nekem jobban tetszik mint az irodai meló, a vendéglátás miatt..
csak ennyi, magyarázatként. Mit tegyek?
Önkontroll?
0 kcal-os tonic, gyömbér üdítő (tesco value)? Van más keserű ital?
Vagy szar melóhelyet választottam?
Vagy rászoktam az alkoholra, vagy mi ez? (amúgy néha meg is nyugtat, amikor ideges vagyok)
mit tudnék csinálni?
zavar, ugye, mert hiába növelem a futásaim számát...
már heti 4X akarok menni.. vagyis ha tudok. ha nem is, heti 3 az biztos. meg annyi séta amennyi megy. meg kivenni 1-2 kaját az étrendemből (pl. nem vacsizok ha meló után tudom h iszom egy-két sört)
ah.. :S mi erre a megoldás?
Te többet írsz még nálam is, még én is csak átfutottam, de jó vagyok benne, hogy lejöjjön a lényeg.
Nos. Nyilván nem kaphatsz meg mindent, állandó vagy gyakori alkoholmámort, egészséget és fogyást is. Választanod kell.
3 sört még ellensúlyiozhatsz egy kis mozgással, de én már sokallom ezt, főleg, hogy kell a mámor (bár hogy 3 sör elosztva hogyan képes ilyesmit okozni, nem tudom, én nem sokat érzek belőle, node különbözőek vagyunk).
Te is írtad, hogy a kánikula nem gond, iszol vizet (én tél közepén iszom 4 litert, kánikulában többet, jól is néznénk ki, ha alkohol lenne s nem víz). A kezdődő alkoholfüggést kéne csírájában elfojtani, azt hiszem.
Nekem is jólesik a sör, pláne nyáron, lehet, hogy ma is inni fogok 1-1,5 decit, de ezt azért nem csinálom minden héten. Így is élményt ad, hogy nem folyton iszom. A csokit is szeretem, mégis megvagyok napi sok nélkül is... Ha már mankó a pia, az nagy baj. Ha csak rákattantál egy időre... Akkor is jobb kordában tartani. Egy kis önfegyelem, gondolj a céljaidra s hogy mi a helyes.
Azt nem mondom meg, hogy havi vagy napi 1 sör lenne neked ideális így, te érzed, hogy jobb-e elhagyni vagy az csak gondot okozna. De napi 3 sör... Az az én világomban túl sok, fogyókúra ide vagy oda.
Én se facebookozok, és? Annyi más van :) Most pl. lehet túrázni az erdőkben, hegyekben (igaz, télen is, de most szebb).
Úgy érzem, hogy nem kajálok előtte.
Meló végén iszok -> direkt nem vacsizom ott előtte, szünetben csak cigi + koffein
Egyrészt azért, mert kcalt spórolok
Másrészt, mert úgy vettem észre, jobban érzem a sör hatását, ha nem eszem.
Pl. amikor megettem egy rendes vacsit (fehérje + zöldség) akkor 3 sört kellett hogy igyak, de ha üres hasra iszok, akkor 1-1,5 üveg is elég, hogy megérezzem.
Másik probléma:
néha itthon ANNYI valag nyűgöm van..
porszívó, mosás, teregetés, portörlés, felmosás, mosogatás, főzés, akkor elmenni bevásárolni, szemét le...
ha heti 5 nap melózol, hidd el, akkor nagyon össze tudnak kumulálódni ezek.. és akkor még határidő napló, jövő hét tervezése, tusolás, hajmosás..
ha heti 3-4 nap melózok, az jobb
És sokszor annyi a teendőm, hogy ha pl. takarítás felénél megiszok 1 üveg sört, akkor a másik felét már olyan könnyedén megcsinálom (sőt még utána tudnék többet is takarítani :D )
valahogy ellazít
valahogy könnyebben megy vele a takarítás meg a "nyűgök"
érted.
egyedül élek, nekem kell bevásárolni, főzni, takarítani
akkor mossak hajat is, ruhákat vasaljak, uh...
Szerintem szüntesd ezt be,amíg alkoholista nem leszel . Valószínüleg van rá hajlamod ,téged ellazít ,kikapcsol a pia és 2-3 sör az sok naponta,nem csak a fogyás szempontjából . Attól hogy itt a férfiak víz helyett isszák meló után,még nem lesz normális .
Az sem egy bizalomgerjesztő dolog,hogy szégyenled és ezért otthon zugiszol .:D
Szerintem a mérsékelt alkoholfogyasztással semmi baj,de ez (számomra legalábbis) nem napi 2-3 dobozt jelent ,hanem pl vacsorához 1-2 deci bor NÉHA . Vagy ha elmegy az ember szórakozni nincs abban semmi,ha iszik többet is ,vagy rövidet ,sütögetésnél,házibuliban stb .
Szerintem a mindennapokban,a hatása miatt vedelni nem jó ötlet . És a diétát is el tudja b@.szarintani persze
Nem minden nap, de 1 heten 4-5 nap igen
2-3 nap van amikor semmilyen alkoholt nem iszok
Nem bulizok
Nem megyek tancolni vele meg semmi ilyen
Elvagyok magamba (pl melo utan megiszom cigizek, zenet hallgatok buszon)
Vagy ha szabadnapon vagyok: takaritas kozben megiszok egyet es maris siman meg tudom csinalni a maradek nyűgöm
Hajlamot passzolok :S
Csaladban nem tudok ilyenrol
Apa szeret sort inni, de csak ha vendegseg van
A bort is szereti azt heti szinten iszik (o irodaban dolgozik, neki szonbat vasarnap a szabadnap tuti) o akkor szokott
Vagy estenkent lehajt egy kupica paleszt hogy jobban aludjon
De ennyi
Nagyon rendes ember!! Szinte az egyik legjobb ember (emberileg, erkolcs ) a csaladomban
Anya nem szereti nagyon
Heti 1 max 2 pohar bor (o is irodai melos)
Nagyszuloknel se volt ilyen
Apa sem b-sz be hanem mondjuk lehajt 1 kupica felest
Es leul otthon (ok videken laknak)zenet hallgatni vagy tvzni
Vagy megiszik egy sort es kimegy focimeccsre hetvegen es ennyi
Nincs ilyen dűlöngélős-bantalmazos-orditozos rokonom
Sztem nem hajlam
Csak nekem lehet sok nyugom vagy passz..
Tudom hogy sok
Ezert igyekszem a kajan sporolni
Sztetek ez milyen?
Megiszok 2 sort: ketto sor 1 liter = 10 dl
1 dl sor = 35-42 kc ra van irva a dobozra
10 dl sor = kb 400 kcal
Es ha a dieta szerint napi 1200 van eloirva
Csak 800at eszek, azt is reggelire es ebedre
(max uzsi) es vacsi nincs
Vagy 800at se
Es akkor ihatok 2 sort (kb 400 kcal)
Igy kcalba ugyanannyi
De olyat is olvastam h elvileg okoz valami hatast a majban
Hogy hatraltatha a fogyit mert az rmberi szervezet a majban bontodik
Es a zsir is a majban bomlik . Ertitek
Es a test" elorebb sorolja" az alkohol lebontasat
Vhogy igy:
1.kent mindig alkoholt bont a maj ha van a szervezetben
2. Utana szenhidrat ha nincs pia
Pl ha futsz eloszor nem is zsirt egetsz hanem az izmokban es a majban levo glikogent hasznalod
3. Zsir
Elvileg ez a sorrend
Es futasnal is csak a 30. Perctol indul be a zsiregetes (20.-40. Perc kinek hogy , valtozo)
Sztetek melyik igaz?
A kcal deficites elmeletem jo
Vagy a 2. Elmelet a helyes?
Azért 1200 kcalból 400 sörből, az még rosszabbul hangzik.
Való igaz, az alkoholra fókuszál a testünk. Sejtméreg, muszáj elrendezni. S ezért nem kéne ekkora mennyiségben fogyasztani.
A zsírégetés beindulása, jaj, ez nem, számít, a kalóriaegyenleg számít. Teszek rá, hogy edzéskor mit éget a test, a hiány úgyis zsírból jön (ha jól csinálom s vigyázok az izmaimra). Hogy majd alvás közben bont zsírt vagy másnap, az nekem tökmindegy. Amúgysem olyan atest, hogy 30 percig glikog;n, majd átáll zsírra. Mindenki minden edzésen éget mindkettőt, olvasmányaim szerint. Ketogén diétában, zsíradaptáltan zsírból többet, de ettől még nem fogyunk gyorsabban eme diétában, ekkor is a kalóriákon múlik a dolog. Ahogy az sem számít, hogy éhgyomorra edzünk-e. Hiány lesz és amiatt bomlik a zsír, fogyás szempontjából mellékes, mikor.
Éhgyomorra köztudott, hogy jobban hat az alkohol, így már érthetőbb.
A házimunkát én sem szeretem, de inkább ne vasalj (az kihagyható, én sosem teszem, kivéve a fellépőruháimat évi 1-2 alkalommal), minthogy alkoholistává válj.
Én rádiózni szoktam, zenét hallgatni... S eltolni a dolgot, ha épp nincs hozzá kedvem. Meglepően kevés házimunka elég valami alap tisztaság fenntartásához :) Duplaannyi melóval sem lesz sokkal jobb a helyzet, el kell találni a görbe megfelelő pontját.
Heti ötször iszol.
Képes vagy kihagyni az étkezést, csak, hogy előbb kiüssön az alkohol.
Bujkálsz iváskor, mert félsz, hogy megszólnak.
Nem tudsz sör nélkül meglenni, beáldozol más dolgokat miatta.
Véded az alkoholizálásod, nem érted, miért probléma a sok ivás, te egyáltalán nem is tartod soknak.
Van más szenvedélybetegséged is, dohányzol.
Ebből az jön le, hogy már alkoholista vagy, ez ennél csak rosszabb lesz majd.
Egyébként az alkohol dehidratálja a szervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!