Hogyan, honnan szerezhetnék motivációt?
Motivacionak 2 osszetevoje van. A fokusz es a cselekves.
Fokusz: szem elott tartod a celjaid, tervezel, mindent ugy alakitasz hogy elerd amit szeretnel.
Cselekves: akkor is megteszed a szukseges dolgokat amikor semmi kedved nincs hozza. Nem keresel kifogasokat ("nincs idom, faradt vagyok, most ez meg az jott kozbe....")
Leginkabb az fog motivalni amikor mar egy rendszert csinaltal a teendokbol,es elkezdi meghozni a gyumolcset.
Két gyerekem van, értem, miről beszélsz.
Először is változtass az étrendeden. Ez nem jár több idő- vagy anyagi ráfordítással, lehet egyszerű ételekkel is fogyni. Ha jól állítod össze az ételeidet (makrókra odafigyelve, nem koplalva), több energiád lesz, és érzelmileg is kiegyensúlyozottabb leszel (tapasztalat).
Ha ez megvan, kezdj el kicsit többet mozogni, ha napi 20 perced van, akkor annyit.
Sportolni bárhol, bármikor lehet. Ha nincs lehetőséged elmenni edzőterembe vagy futni, tornázz otthon. A gyerekeket is bevonhatod, ha már kicsit nagyobbak. Amikor picik voltak az enyémek, alig tudtam egész nap leülni 5 percre, mindig szaladni kellett utánuk. Aztán növögettek, eljártunk kismotorozni (ők kismotoron, én futottam utánuk), később biciklizni-rollerezni (én rollerrel), de sokat szaladgáltunk kint a kertben (fogócska, versenyfutás) és bent a házban is.
Most már megint dolgozom, így többet ülök. Ebédidőben kimegyek sétálni. Elég nagy a távolság a munkahelyem és az otthonom között, de terveim szerint nyáron biciklivel fogok bejárni. Otthon szoktam tornázni, amikor van egy kis időm, a gyerekek már kezdenek önállóbbak lenni (5 és 7 évesek), és a közelben van hetente 1x jóga, arra járok.
Ezeket arra írtam, honnan szerezz erőt. Motivációt magadnak kell találnod, az egyéni, belső dolog. Mi nem ismerünk téged, nem tudjuk, mi fontos neked. Nekem az volt a fontos, hogy ne legyek beteg, több erőm legyen a gyerekekkel foglalkozni. A fogyás csak úgy jött mellé (68-ról 50-re), persze örültem neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!