Mit gondolok erről? Menne így?
Először is elmondanám,hogy 14 éves lány vagyok.
165 cm és kb.80-85kg sajnos...
Le szeretnék foyni,nem tesz jót a szervezetzemnek/bőrömnek ez a súlyfelesleg.
Amivel próbálom magam ösztönözni(ha ez fontos):-tetszeni fogok a fiúknak
-új suli,tiszta lap,ott szeretnék mér "csini" lenni
-hordhatok nyugodtan rövid szoknyát :)
-nagyon tetszik egy fazonú felső,ami sajnos így nem áll jól,új suliba olyan fazonú felsőbe szeretnék menni először.
-és nem utolsó sorban egy srácért is szivesen megteszem ezt az egészet:]]]
amit kieszeltem,hogy amint nyári szünet,hajnalban lemegyek futni amikor még alig vannak az utakon és annyira a nap se tűz.Minden hétköznap,ha nem jó éppen akkor aznap lecserélem biciklire pl,úgy tervezem,hogy a hasamat és befóliázom,esetleg a combomat.
Mennyit kellene egy nap futon átlagosan??
Menni fog az úgy is,ha reggelente futok,és normálisan eszem?(ált.csirkést szoktam enni,krumplit,rizst,nagyon néha tésztát,zöldségeket imádom,saláta)
vagy valamit evgyek ki belőle?nem akarom nagyon "elvonni" magamtól a normális kalyákat,mert ezek kívül mást nem nagyon eszek meg,ha valamit muszály akkor kiveszem az étrendemből.
És a nagy problémám,hogy utálom a vizet és az ásványvizet,ha nincs más magamba eröltetem az ásványvizet,de csak addig amíg van benne szénsav,utánna már félreteszem.valami gyülölcslére nem lehetne lecserélni?vagy maradjak az "amígszénsavas" ásványvíznél?
Esetleg tippek?vélemények?kommentárok?
-bocsi,bunkózásba már volt elégszer részem,itt nem szeretnék,köszi-
14/l
jézusom első... ne adjál már ilyen tanácsokat...
Kérdező: NE HALLGASS RÁ! A HÁNYTATÁS NEM MEGOLDÁS!
a futás nagyon jó zsírégető, minél tovább futsz, annál hatásosabb. hozzáértők szerint a zsírégetés 30-40 perc után indul be, de szerintem egy kezdő futónak a napi 20 is bőven sok, ha majd formába jössz akkor fokozatosan emelheted az időtartamot!
étkezés szempontjából erre figyel:
-legyen meg a napi 5-6xi étkezés, ne egyél túl nagy adagokat, tehát csak annyit, hogy ne legyél éhes és kibírd a következő kajálásig.
reggeli: valami jó minőségű szénhidrát, pl teljes kiőrlésű kenyér csirkesonkával, sok zöldséggel, vagy zabpehely tejjel, gyümölcsökkel
tízórai: gyümölcs, keksz, natúr joghurt, kefír (kerüld a gyümölcsös joghurtokat, mert agyon vannak cukrozva. inkább nyomkodj szét egy kis epret,banánt és keverd bele a natúrba)
ebéd: sovány hús, hal, sok zöldség, de mehet a rizs és a krumpli is időnként
uzsonna: olyan jellegű mint a tízórai
vacsora: szintén valami fehérje, hús,hal,főtt tojás,túró és nagy adag saláta
de tényleg figyelj oda a mennyiségre! attól nem fogsz lefogyni, ha a napi 3 étkezés helyett 5x teletömöd magad!
a folyadék is kényes kérdés: a szervezetnek napi minimum 3 liter VÍZre lenne szüksége. a bolti gyümölcslé teljesen tabu fogyókúra idején. esetleg saját készítésűvel helyettesítheted, de ez sem túl jó ötlet, mert a gyümölcs tele van cukorral, szóval a 3 liter gyümölcslével elég sok üres kalóriát viszel be. esetleg hígítva ihatod néha, vagy főzz teát és azt mézzel ízesítsd. de a legjobb a víz lenne, abból is a buborékmentes. a szénsavas nem jó a gyomornak, csontoknak hosszú távon.
sikeres fogyást!
a fóliát felejtsd el, a többi majdnem teljesen jó, amit kigondoltál, de egyél eleget és jó arányban
amit javaslok, hogy futás helyett bringázással kezdj és pár kiló után menj futni, mert nagy túlsúllyal ha futsz, káros lehet az ízületeidnek
menj el néha úszni is a nyáron és a bőröd érdekében szaunázni is
A krumpli, rizs, banán kerülendő, a többi oké.
Üdítő felejtős, a light is, csinálj jeges teát (cukor nélkü), gyümölcsteából egész jó, forrón rakhatsz bele epret, meggyet cseresznyét, ha lehül, megeheted belőle. Esetleg csinálj turmixot kevés tejjel.
A vizet meg folyamatosan idd, 1-2 korty nagyon gyakran. Mindig legyen nálad innivaló.
Sokan nem gondolnák, de nagy melegben egy csésze forró tea (fekete vagy zöld) ízesítés nélkül nagyon jól hűsít, frissít.
Egyél bőven gyümölcsöt, abban is van folyadék.
Vacsira kerüld a szénhidrátot.
Köszönöm szépen,megfogadom a tanácsokat.Hánytatást koplalást nem terveztem,mert utálok hányni :D..fuuuj.
ha muszáj,megiszom a vizet is,de jobban szeretek olyasmit,aminek van íze:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!