Mi a gond azzal, aki szeret enni?
A kérdésedre válaszolnék, "Mi a gond azzal, aki szeret enni?"
Sajnos az emberek nagyon nagy százaléka elhízott, és ennek legfőbb okozója az evés (és a mozgásszegény életmód).
Nincs azzal semmi baj, hogy valaki szeret enni, de aki hízásra hajlamos, annak ildomos odafigyelnie arra, mennyit és mikor eszik, bizony szabályokat kell felállítania.
Sajnos az elhízott emberek egészségügyileg nagyobb rizikónak vannak kitéve, épp ezért közülük senkinek nem ajánlom, hogy abszolút ne foglalkozzon a súlyával.
Gondolom koleszterin szintre gondolt az előttem szóló, és nekem is pont ez jutott eszembe a libazsíros kenyérről.
Nos tény hogy nem mindenki hízik el, van aki este nyolckor eheti a nutellát (ismerősöm) és nem hízik egy dekát se -olyan az anyagcseréje. Viszont olyat is ismerek, aki csak ránéz egy almára, és máris hízik tőle.
Azt mindenki tudja, hogy miből mennyit ehet, hiszen mindenki ismeri (kellene) a saját szervezetét.
De az ilyen kajákkal nem az a baj, hogy meghízik ,-az az ő baja, de az egészségi állapota már a társadalomra is tartozik. Nemtudom hány éves vagy -a kérdésből ítélve még nem vagy 14, de kíváncsa lennék pár év múlva a laboreredményeidre, meg az álltalános egészségi állapotodra. Az ilyen "idétlenek" nem fogják fel ezt, csak amikor már késő, és cukorbeteg, vesebeteg meg érszűkületes lesz, és kezelhetik élete végéig az álltalam -is befizettett adóból, tb-ből.
Szerinted az igazságos hogy én egészségesen élek, sportolok, egészséges kajákat eszem, ami sokkal drágább, mint a szemét kaja, egy csomó pénzt költök ezekre, (soha nem voltam még beteg) aki meg szeret zsíroskenyeret meg hurkát zabálni és hazavágja magát azt meg állami pénzen, alanyi jogon próbálják életben tartani.
Ugyanez igaz a cigarettázókra is.
Ja és leszarom ha nagypofájúnak tartasz, mert az igazság attól még igazság marad, hogy az egyeseknek nem tetszik.
A többiektől elnézést kérek, de kicsit felhúztam magam a kérdésen.
SEMMI!!!
Az evés az orális örömökhöz tartozik. Aki szeret enni, az tudja az élet más dolgait is élvezni. Sose bántsd azokat akik szeretnek enni. Az se baj ha valaki kicsit túlsúlyos. Amíg magadat tudod szeretni, lehetsz akár másfél mázsa is. Lehetsz te 120-130 kilóval is boldogabb, mint egy gizdább 60 kilóval, aki nem szereti magát és örökké a mérleget lesi aggódva, ahelyett hogy örülne egy libazsíros kenyérnek ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!