Nagyon vékony vagyok ránézésre, de a hasam óriási, csak hasból hogyan fogyhatnék? Valami jól bevált gyakorlat?
Nincs jól bevált gyakorlat.
Olyan sorrendben fogysz a testrészeidről amilyet a genetikád "megmond"
De mivel állításod szerin nagyon vékony vagy mindenhol máshol, így értelemszerűn csak onnan tudsz fogyni ahol van felesleg, tehát a hasadról.
Bár őszintén ez nagyon furcsán hangzik, voltál már orvosnál:
Nincs irányított fogyás.
Tegyél fel képet, nehezen tudom elképzelni, hogy nagyon vékonyan tényleg óriási hasad lenne.
Orvosnál voltál vele?
Valami oka biztosan van.
Nőknél lehet nőgyógyászati probléma. (ciszta, endometriózis)
Vagy emésztési problémák.
De lehet, hogy csak simán nincs megfelelő tartó izom, ami tartsa a hasfaladat, vagy túl lazák a kötőszövetek. Erre van speciális torna.
Szia! Én is ilyen vagyok. Nálam ez két összetevőből áll: egyrészt hasra hízok, másrészt "örököltem" (azért irom idézőjelben, mert a mozgást még egész pici gyerekkorunkban másoljuk a szüleinktől, így vsz. vegyesen van benne öröklés és tanult dolog) anyutól egy fokozottabb ágyéki ívet. Nem derült ki, hogy milyen nemű vagy... ha még hízol akkor igen kellemetlen lehet: engem sokszor néztek terhesnek.
Ammit tehetsz:
Általános fogyás és edzés.
Ha a tartási hiba is fennáll akkor az edzés mellé jöhet gyógytorna és első sorban a has és a hát mély izmait érdemes erősíteni. Alexander módszer a jó tartásért (ez ugyan drága, de ha egész életedre szóló befektetésként kezeled akkor megéri).
A has edzés nem azért fontos, mert attól onnan fogysz, hanem mert a hasizomnak komoly szerepe van a testtartásunkban.
Persze a többi részt is kellene edzeni, főleg, mivel egy szép izmos test sokkal jobb érzés és kevésbé jön elő optikailag is ez a hiba ,)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!