KALÓRIAvsSZÉNHIDRÁT Kinek van igaza? Melyik a mérvadó? Melyik a célravezető?
Tehát: sok helyről hallom, hogy a kalória számlálása tudja igazán pórázon tartani a fogyást. Kalória deficit-->fogyás, többlet-->hízás.
Na de mások azt mondják, hogy a CH-t kell számolni, a kalóriát nem tudja elégetni az emberi test, mert nem éri el azt a hőmérsékletet, ahol "ég" a kalória.
Tehát melyik az igaz? Melyiket figyeljem, számoljam, hanyagoljam? Ti melyikre szavaztok?
ch +fehérje számolás és jó minőségű zsírok ,ez jön együtt a tojással,hússal,kevés lenmagolajat vagy hasonlót még be lehet vinni esetleg . Annak amit itt sokan csinálnak (sajnos) ,hogy megadnak maguknak ,vagy kiszámolják franc se tudja egy kalóriakeretet,aminek a 80%át cukorral töltik ki ,mert úgyis belefér a keretbe,igaz fehérjére meg zöldségre már nem jut semmi értelme .
Természetesen minőségi éhezéssel is lehet fogyni ,csak kérdés egészséges-e,meddig tartható ,és jobban fogod-e érezni magad bármivel .
Azt tapasztaltam, hogy ha kalóriaszámlálás mellett a ch-t is nézem könnyebben megy a fogyás. 110 a max ch és úgy a legjobb.
Fogytam annak idején sokat az update rendszerrel, ami a ch szabályozáson alapul.
Ez most már kevésnek bizonyult, amihez valószínűleg a koromnak is köze van.
De a kcal számolás+ ch csökkentés a nyerő páros. Tehát nem vs, hanem + :)
Mindennek az alapja egyértelműen a kalória deficit.
Ezt legbiztosabban értelemszerűen számolással lehet elérni.
Hiába nézed csak a ch-t, ha mellette töménytelen mennyiségű zsírt eszel pl. Ha ez átlépi a kalóriakeretet hízni fogsz ilyen egyszerű.
Azt meg mindenki döntse el maga,hogy a szénhidrátot mennyire szabályozza.
Az én példám. Mikor elkezdtem az életmódváltást, 100 g szénhidráttal kezdtem. ( ezt kb 2 hónapig tartottam mert annyira szarul éreztem magam) aztán szépen lassan elkezdtem emelni a ch-t a fehérje ellenében és a fogyásom nem ami 100 g ch-nál is volt talán még jobban is megindult. Napi 160 g/nap ch-nál álltam meg és vígan fogytam vele. Összesen 16 kg-ot.( azt azért hozzáteszem,hogy edzettem rendesen)
Ma már csak tartom a súlyom és körülbelül napi 170-180 g ch-t eszek.
28N
168 cm/58 kg
ja és azt elfelejtettem,hogy az egészben a legviccesebb,hogy állítólag én fehérje típus vagyok :D
Utolsó voltam.
Régi kérdés de vàlaszolok, hàtha valakinek hasznos info lesz.
Èn a szénhidràtszàmolàsra ( figyelésre ) szavazok.
3 hónap alatt
1400-1500 kalóriàval
orvos javasolta160g szénhidràttal
heti 5x 50 perc tornàval
semmit nem fogytam, se súlyban se centikben
1,5 hónap alatt
1800-2000 közti kalóriàval
99g alatti szénhidràttal
heti 3x 50 perc tornàval
5,5 kg mínusz.
Engem a tapasztalataim győztek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!