Ha lefogyok akkor a magasságom is csökken?
Komolyan.. Volt itt a gyiken pár ilyen válasz, hogy lefogytak és magsságilag is kisebbek lettek 5-6centivel. Pl:
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__8.. 5.válasz
A lefogyás és az éhezés között azért van különbség. De mint ahogy a komment is írja, NEM szimplán a súlycsökkenés miatt lett alacsonyabb, hanem azért, mert a koplalása csontritkulást okozott. Ez viszont egy fogyókúránál nem fordulhat elő, csak tényleg beteges mértékű éhezésnél és akkor sem 100%.
A kéz-lábméret változhat, ez igaz, hiszen a súlyfelesleg onnan is eltűnik.
Jah, értem.
Szóval nem önmagában a fogyástól, hanem ezáltal a csontritkulástól.
Köszi.
Az okok lehettek:
-Kamu, ide bárki bármit begépelhet, pl.: tegnap bevettem a Csodakapszulát, mára 20kg-mal könnyebb vagyok
-Rossz mérések, simán lehet, hogy az egyik vagy mindkét adatot rosszul mérték
-Eltérő időpontban történő mérések, estére mindenki összemegy pár centivel a gerinc teljes napi összenyomódásától. Szóval egy kései mérésből is származhat a magasságvesztés.
-Rossz tartás, kiszáradás. Ha az izomzat gyengülése miatt másképp tartja magát, akkor érzékelhető magasságcsökkenés, hisz nem megfelelő a csontozat feszítőszerkezete. Kiszáradás miatt a porckorongok laposabbak lesznek, nem nyomják el annyira egymástól a csigolyákat.
-Csontdeformáció, csontritkulás a helytelen életmód miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!