Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Makro beállítás most hogyan?

Makro beállítás most hogyan?

Figyelt kérdés
Számolgatom a makrókat, hogy kinek mi jó. Több cikket is olvastam a témában és 2 eredményt kapok általában. 164cm vagyok kb.60kg(nő). Aktívan sportolok, heti 3-4 konditermi edzés+ futással egészítem ki. Elég gyorsan izmosodok, hamar látszik rajtam a változás. Egyszer az jön ki, hogy kb. 120-160g fehérje, 100-150 ch és 30-45g zsír kellene. (Alsó felső határok) vagy olyan eredmény, hogy ~100gfehérje 200-250g ch és 50-60g zsír. Nem tudok eligazodni, hogy melyik jobb alapvetően egy 5kg-t szeretnék fogyni, eddig szénhidrát csökkentéssel sikerült fogynom, sokszor labilis volt az idegrendszerem, de nem vagyok benne biztos, hogy a szénhidráttól. Viszonylag kevés zsírt ettem (20-30g között), volt hogy egy zsírosabb kaja után már semmi bajom nem volt. Valaki tud segíteni, hogy melyik jobb?
2017. okt. 29. 09:02
 1/2 anonim ***** válasza:

100g fehérje körül jó lesz, de picit fölötte se rossz, laktat és szálkásítasz, vigyázol az izmaidra, nem bízol semmit a véletlenre, max. felesleges lesz (tömegeléskor tuti felesleges annyi az emberek legtöbbjének, kérdezd meg a testépítésben, egyszerűen a kísérletek alapján 1,6 g/feleslegmentes ttkg fölött nem hasznosul).

Zsír legyen minimum 30-40 gramm, a fennmaradó kalóriakeretet pedig oszd el ízlés szerint. Valamicske tuti kell a szénhidrátra, zöldség, miegymás s ha elég sok marad, akkor neked bizonyára azt nem jó csak a zsírra tenni, hiszen nem szoktad meg, bár van olyan is, aki hirtelen vált. Akkor egyél valami jóféle összetett szénhidrátot.

Nem lehet megmondani, neked mi a jobb. Nem ugyanaz jó mindenkinek. Én 30 g ch-val érezném magam a legjobban s talán fogyni is tudnék, de te bizonyára rosszul lennél így. Én viszont a fentiektől lennék rosszul. S van, akinek mindegy, csak kalória legyen s megfelelő tápanyagbevitel.

A hobby testépítők sem mind zsírszegényen szálkásítanak (sőt, a profik sem).

2017. okt. 29. 18:53
 2/2 A kérdező kommentje:
30g ch? Az jó kevés :) Ha ettől lennél jól, akkor te most hogy eszel? Én Nem tudom, hogy rosszul lennék-e. Ha megemelném a zsírt mellé jobban lehet nem lenne nekem se olyan rossz. Csak a zsírtól jobban “félek” vagy csak nincs annyi jó és bevált receptem. :)
2017. okt. 29. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!