Hogyan tudnék hatékonyan fogyni és izmosodni?
Tudom, hogy a kettő együtt nem megy, de akik tapasztaltak milyen módszereket ajánlanak? Jelenleg egyfajta diétát folytatok, nem nagyon eszem glutén, cukrot és a laktózt is kerülöm. Heti minimum négyszer van edzésem, úszom(vizi, szárazföldi). Mit kéne ennem, mikor és mennyit illetve mozgás terén is várnék ötleteket.
L
Nem elég a tapasztalat, te más vagy, mint én, bizonyára más étrend szükséges számodra.
Olyan nincs, hogy mit kéne enned, mikor és mennyit, ez személyről személyre változik, illetve egy személy is elég sokféleképpen étkezhet. Ki vegánként tömegel és szálkásít, ki húsra alapozza a fehérjebevitelét, ki szénhidrátdúsan eszik, ki extrém szénhidrátszegényen... Nincs nagy összhang.
A tiszta étkezést ajánlom, az jó ötletnek tűnik bárki számára. A makrókat magadnak kell belőnöd, legalábbis a fő makródat (ami a tipikusan a szénhidrát), mert a fehérjére elég jó ötlet a 1,5-2 g/ttkg (felesleg nélkül), a zsír legyen minimum 0,5 g/ttkg, de ezen túl igen változó, kinek mennyi ideális.
A glutén, cukor és laktóz kihagyása (ez nálam is megvan) nem valami nagy korlátozás, így is rengeteg lehetőséged marad. Milyen a mostani étrended? Sokaknak az a jó, ha nem váltanak drasztikusan, max. kivesznek pár gyönge elemet s beállítják a megfelelő kalóriabevitelt.
Bocsi, hogy idepofátlankodok,de miért nem lehet egyszerre fogyni és izmosodni?
Végül is, ha az ember sportol, akkor mindkettő megy, nem?
Egy jó étrenddel, versenysporttal.
Bocsánat a hülye kérdésért, csak nem értem. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!