Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi bajom lehet? Félek, hogy...

Mi bajom lehet? Félek, hogy még többet fogok hízni

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1-2 hónapja gyakran fája hasam, időnként hányingerem is van. Az utóbbi egy hétben ez még durvább, mert nem volt olyan nap, hogy ne jelentkezett volna a probléma. (Nem, nem vagyok terhes.)

Legutóbb egyetemen kávéval tudtam rajta enyhíteni, de itthon még játszik az almaecetes víz és 1-2 korty vörösbor is. (Mielőtt kérdeznétek: az utóbbira véletlenül jöttem rá.)

Ráadásul ma ráálltam a mérlegre, és láttam, hogy híztam másfél kg-t.

Ezzel szerintetek érdemes orvoshoz fordulni, és ha igen, akkor mire számíthatok?

2017. szept. 29. 08:50
 1/6 anonim ***** válasza:
1-2 hónapja tartó hasfájással, igen, orvoshoz kell fordulni. De mi köze ennek a fogyókúrához? Mert erről nem írtál. A hízás valószínűleg azért van, mert most fog megjönni.
2017. szept. 29. 09:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Honnan vagy teljesen biztos, hogy nem vagy terhes? Ha éltél nemi életet, akkor érdemes még egy tesztet csinálni.

Lehet stressztől, lehet nőgyógyászati megbetegedéstől pl endometriozis, ciszta, lehet ételintolerancia, orvoshoz kell menni. A hízásnak nem hiszem, hogy köze van hozzá, a mérést is ismételd meg, lehet az egyszeri adat is.

2017. szept. 29. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Gyomorsavtúltengés tünetei
2017. szept. 29. 12:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Egyébként onnan tudom biztosan, hogy nem vagyok terhes, hogy fogamzásgátlót szedek, a többi terhességi tünet nincs meg, illetve nem is reggel van hányingerem, hanem teljesen véletlenszerűen jelentkezik. Ráadásul azóta már meg is jött, hogy fennáll ez a probléma, és nem, nem most fog megjönni újra. Kb. félidőnél tartok.

Azért ide írtam a kérdést, mert itt ugye a testtömeg részéhez is értenek emberek, foglalkoznak vele, míg lehet, hogy a sima egészségügyi kategóriában figyelmen kívül hagyták volna. Így is le akartam adni 5 kg-t, nem jó ez, hogy még ráhíztam. :(

Minden esetre akkor elmegyek az orvoshoz! Én is gondoltam rá, hogy a gyomorsav lehet a bűnös, jobb lesz, ha célzottan ő ír fel gyógyszert. :)

Köszi még egyszer!

2017. szept. 29. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Kiderult mi a problema?
2020. dec. 21. 20:22
 6/6 A kérdező kommentje:

Szia! Hú, de régi kérdés ez.

Nos, hasi ultrahangon voltam, ott különösebb problémát nem állapítottak meg, hogy csak nagyon gázosak a beleim, főként bal oldalt. Nem is írtak fel semmit, akkor beletörődtem, hogy ez így ennyi.

Aztán 2019-ben letettem a fogamzásgátlót, és kiderült, hogy a gyógyszer inzulinrezisztenciát fedett el. (Ennek jellemző tünete, hogy nem jelenetkezik a menstruáció, vagy csak ritkán, viszont amíg "művi ciklusod" van, ez nem látszik, mert a hormonmegvonásos vérzés a tabi nélküli 1 héten ugyanúgy megvan.)

A nőgyógyász küldött el cukorterheléses vérvételre, ott derült ki...

2021. febr. 4. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!