Ez hogy van? (Kerdesed tul rovid bla bla bla)
Na azt en soha sem ertettem, hogy például ha en kb ugyan azt eszem minden nap, es ugyan annyit mozgok kb hetente, es emellet nem hizok, de nem is fogyok, akkor ha elkezdenek fogyokurazni, es mast ennek es lefogynek mondjuk 10 kilot, es utana visszaallnek arra amit regen csinaltam akkor elkezdenek hizni, vagy ugyan ugy 'tartanam a sulyom'? Tehat hogy egy eletmod sz egy bizonyos kilo tsrtasara jo csak, vagy akarhany kilo vsgyok ugyan annyi marsdok ha az eredeti felallas szerint csinalok mindent?
Nemtudom hogy ertheto-e ez igy. Nem igy tervezek lefogyni, hsnem kaloriadeficittel, de ez mindig is erdekelt hogy hogy mukodik.
Sajnos ez jóval összetettebb folyamat,nem lehet szerintem megválaszolni.
Csak a saját példámat tudom mondani.
Gyerekkorom óta mindig volt több (inkább több) kevesebb súlyfeleslegem és tipikusan a "levegőtől is híztam"típus voltam, tényleg nem ettem sokat ami indokolta volna azt a mennyiségű pluszt.
Na de a lényeg,hogy életmódot váltottam,leadtam minden felesleges kg-ot magamról (ez körül belül egy év volt) és már 3 éve tartom úgy,hogy szinte bármit ehetek de persze odafigyelek,hogy mikor és mennyit,ez nagyonj fontos.
Legutóbbi megdöbbenésem idén a nyaralásunk alatt volt,eldöntöttem,hogy ezen az egy héten sz@rok bele mindenbe, azt és annyit fogok enni amennyit akarok.
Így is volt,reggelire fánkocska,nutellás palacsinta,ebédre hagyományos pizza,gyros,lángos, este sör,koktél...tehát volt ott minden.
Úgy terveztem,hogy körül belül 1 maximum 2 kg-ot hízhatok, ezzel szemben mikor hazamentem grammra pontosan ugyanannyi kg voltam mint mikor elindultunk :)
És az elmúlt években többször is volt ilyen,hogy már már azt gondoltam,hogy tényleg tökmindegy mit eszek nem tudok hízni.
Elképesztő,hogy mennyit tud változni egy ember anyagcseréje.
Persze, olyan van, hogy mondjuk 3000 kcallal ugyanúgy tart az ember súlyt, mint 2000-rel. De erre születni kell. Az emberek egy része ilyen, én is. Valahol szerencsés, de ez még nem jelenti azt, hogy az ember le tudna fogyni, ha évtizedekig sikerült lelkesen zabálnia s feljöttek a kilók. Rossz, ha megszokjuk, hogy nagy többletben eszünk s nem is lakunk jól deficitben.
Az embere többsége viszont nem így működik. S aki ilyen, annak is megmaradhat a többletből valami, amitől csigatempóban hízik. Évi 1-2 kilóval is el lehet hízni, tapasztalat.
Különben is egészségesebb és praktikusabb annyit enni, amennyi kell, nem feleslegesen többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!