Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexia utáni hízás?

Anorexia utáni hízás?

Figyelt kérdés

Kb egy hete kezdtem a gyógyulást, nagyon sokszor rám tör ez az 'extreme hunger' szóval elég sokat eszem 2500-3300 kalória között egy nap. Emellett sportolok 4× egy héten, bár nem kéne a súlyom miatt, de így jobb a lelkiismeretem.

Viszont olyanokat olvastam, hogy miután meggyógyultál képtelenség fogyni, hogy elképeztő mennyiségeket hízol és hogy a jövőben mindentől hízni fogok :( ez most eléggé elbizonytalanított, valakinek van valami tanácsa vagy tapasztalata? (Kérlek ne azt írjátok, hogy menjek pszichológushoz)

2017. aug. 17. 13:15
 1/7 A kérdező kommentje:

15/L

167 cm 45 kg-ről indultam

2017. aug. 17. 13:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség... én is voltam anorexiás, kétszer is.

Aztán másfél hónap alatt felmentem 53-54 kilóig (41-ről), ott elkezdtem sportolni, és ennyi.

Azóta is az a bajom, hogy ha nem eszek, akkor fogyok, de gyorsan, de hízni meg nehezen tudok.

2017. aug. 17. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg hülyeség, én is voltam már 47kg anorexiásan, utána olyan 55kg voltam jóideig, aztán sajnos mikor borzalmasan depressziós voltam sikerült annyit ennem, hogy 63-64kg lettem, de most megint 49kg vagyok. Szóval ne aggódj, sporttal egészséges étkezéssel bármikor fogyhatsz, nem lesz semmi gond. Sok sikert a gyógyuláshoz. :)
2017. aug. 17. 14:34
 4/7 anonim válasza:
100%

Nyugi :) én is voltam már, 65 kgról 47re fogytam

Rengeteget ettem mikor kilábaltam 64kgra jöttem fel másfél év alatt. ( de szinte mindig 57 körül mozgott)

És mostkezdtem normális fogyókúrába amivel 55 kgnál járok és tökéletesen haladok vele.

A lényeg aaz, hogy vigyázz a pocakodra. Ha nagyon felpuffadsz ha egy picit is eszel érdemes lenne utána olvasnod az ibs-nek, melynek elmulasztására hasznos tanácsokat találhatsz. Nekem mára már szinte tünet mentes:) sok szerencsét a gyógyuláshoz! A lényeg az, hogy fejben szedd össze magad és utána már minden egyszerübb lesz!

2017. aug. 17. 14:52
 5/7 anonim válasza:
100%
Elözö vagyok * normális fogyókúra alatt egészséges életmódot, kalória deficitet, makrós számolását és sok sportot értek:)
2017. aug. 17. 14:54
 6/7 dorcsuu ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Talán olyan szinten igaz, hogy a szervezeted túlkompenzál, és eleinte túlhízod a célsúlyodat, de ez egy idő után rendeződik. Az viszont, hogy mindentől hizni fogsz, baromság, ha kitartóan eszel 2500-3000 kalóriát, az anyagcseréd felgyorsul, és jóval több kalória fog kelleni ahhoz, hogy egyáltalán tartsd az új súlyodat, mint régen!

Saját példa: 44 kilóról indultam, az 50-et tűztem ki célul, de végül a súlyom 55 kilónál állt meg, majd visszaesett 52-re anélkül, hogy diétáztam volna. Most a súlyom 52-54 között áll, azért, mert ez az ideális súlyom, ahol a testem a legjobban érzi magát. Ez mindenkinek más, úgyhogy azt tanácsolom, hagyd, hadd találja ki a tested neked mi a megfelelő! :) Ne félj, nem fogsz elhízni, amint az anyagcseréd rendeződik, a súlyod is rendeződni fog. Ne félj egy kicsit túlhízni a célod, mert ez megnyugtatja a szervezetedet és kizökkenti a "raktározó üzemmódból". :) Attól se ijedj meg ha először főleg hasra hízol, velem is így volt, de ahogy egyre többet híztam, folyamatosan elrendeződött a testemen, a melleimen, a fenekemrn, a karjaimon. :) Most 54 kilósan jóval laposabb a hasam mint 50 kilósan! (És hozzáteszem, nem sportoltam hozzá semmit)

Szóval ne félj, egyél sokat, pihenj sokat, ha bármi kérdésed van, írj :)

2017. aug. 20. 13:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit olvastál a "képtelenség fogyni" és "mindentől hízol majd" egy nagy rakás hülyeség. NEHOGY ELHIDD

Szerinted akik visszaesnek az evészavarba, sosem fogynak megint? Ha energiadeficit van, a szervezet leépül. Nincs olyan, hogy valaki nem tud fogyni. Legfeljebb nem ideális számára. Csak a saját tested tudja meghatározni a számára optimális súlyt, amelyen minden tökéletesen működik.

AZONNAL HAGYD ABBA A SPORTOLÁST! Az extrém éhséget okkal tapasztalod, és azt jelenti, hogy nincs elég energia! Kövesd az éhséged, 4000+ kalória, és minél több szénhidrát. Ne félj a feldolgozott ételektől sem, mert ezek a legkönnyebben emészthető, leggyorsabb energiaforrások, és a szervezetednek, leépült anyagcserédnek pontosan erre van szüksége a kezdeti időszakban!! Semmi sem rosszabb,mint az energiadeficit,és a vitaminok és ásványi anyagok sem érnek sokat, ha NEM ESZEL ELEGET. A minimum ajánlott bevitel 3000+ kalória minden egyes nap. Ennél többre is szükséged lesz, hogy a tested helyrehozza a rengeteg fizikai sérülést, amit okoztál az alulevéssel vagy túledzéssel. PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGED!

2500-3300 kalória, ha sportolsz, édeskevés. Mióta küzdesz evészavarral? Ha évekig megvontad magadtól a tápanyagokat, rengeteg fizikai sérülést hoztál létre a testedben, és még ha nem is tapasztalod a következményeit, előbb utóbb számolnod kell velük. Ha nem hagyod abba a sportolást, még több problémát halmozol fel. Pihenned kell, feküdnöd és enned 3 óránként. Nem fogsz meghízni, erről biztosíthatlak, de az első hetekben úgy érzed majd magad, mint akin átment egy úthenger (emlékszem, hogy milyen szar volt, de okkal tapasztaltam!), és 3-5 kg víz/edema feljöhet. Csak a saját tested képes meghatározni az ideális testsúlyát, és az a pontot, amelyen optimálisan működik minden egyes funkció. Ez lehet bmi 19, lehet bmi 26, nem tudjuk, és senki nem fogja neked megmondani. Ha mégis, ne hallgass rá. Bíznod kell a testedben, hogy tudja, hogy mire van szüksége és mindent pontosan úgy csinál (ha elég energiát biztosítasz neki!), ahogy számára optimális. 3000+ minimum kell feltáplálásban! A külföldi evészavar páciensekkel foglalkozó kezelés során heti 0,5-1,5 kg testsúlygyarapodásra törekednek, de az első egy hónapban 3-5 kg víz is feljöhet, amely még nem valós súly, csupán a glikogén raktárak és szövetek feltöltése vízzel, amint adekvát energia (főleg szénhidrát) jut a szervezetbe. Ez arra szolgál, hogy segítse a tápanyagok áramlását a véráramon keresztül a könnyebb regeneráláshoz. 2Nem úgy tapasztalod az életedet, ahogy kívülről mások látják, és a kényszeres cselekedetek és az evészavar, a számok, a szokásaid lekorlátoznak olyan módon,hogy nem is ismered fel őket.

Meg lehet gyógyulni, és meg tudsz gyógyulni! Akarnod kell.

El kell hinned, hogy elég rosszak az életkörülményeid! Ha ezt tovább folytatod, a szervezeted teljesen feleszi a belső szöveteket, mint egyfajta kannibalizmussal felzabál mindent, ami valaha te voltál, s lehetnél. Fájni fog minden csontod és ízületed, mielőtt elérnéd a 20 éves kort. Vérszegény leszel és nem lehetnek gyermekeid, mert nem fog a szervezeted működni. Az agyad leépül, és még a gondolataid sem lesznek relevánsak, s eltörpülnek a migrénjeid és kínzó fejfájásod mellett. Ne tedd ezt a testeddel, ennél sokkal többet érdemelsz!

Képes vagy segítséget kérni, de ezt csak te tudod elhatározni! MERJ AZONNAL segítséget kérni, nem vagy egy unikornis, aki csodálatos módon csak lefogy és semmi következménnyel nem kell számolnia!

Az anorexia nem a testsúlyról szól, és nem kell ahhoz más külsővel bírnod, hogy a tested ugyanolyan sérült legyen, mint annak, aki már haldoklik. Minden nappal, amikor nem küzdesz ellene, egy fokkal közelebb vagy a halálhoz. Ezt tartsd észben.

3000 kalória a minimum, amire szükséged lesz. Ennyire van szüksége ahhoz, hogy a tested helyrehozza, amit tönkretettél!

2017. aug. 20. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!