Anorexiások! Nálatok hogy kezdődött az anorexia és mióta vagytok benne?
Egy fiú miatt kezdődött, amikor rájöttem, hogy nem érdeklem már nem éreztem magam különlegesnek, ez akkor volt amikor pár centi felszaladt a combomra, aztán meg akartam neki mutatni, hogy 'mit veszített' és elkezdtem fogyózni, edzeni. Kontrollt akartam, irányítani a dolgokat, amik kicsit szétcsúsztak.
Aztán már egyáltalán nem érdekelt sem ő, sem semmi más, csak az anorexia. Ez tavaly decemberben volt, már gyógyuló félben vagyok 16-os BMI-vel. :)
Maximalista lettem. Tanulás, sport, majd evés terén.Öngyilkos hajlamaim is felerősödtek, sokat vagdostam magam, egyszer majdnem átvágtam az ütőeremet, komolyan meg akartam halni. Fél év alatt fogytam le 20kg-t, úgy, hogy eleve nem volt rajtam felesleg. Kezdetben csak 3-4kg-t akartam fogyni, mert kövérnek láttam a combjaimat... Elkezdtem 1200kcal-t enni, utána 800-at, az utolsó 2 hónapban pedig heti 1 kis almát ettem, általában egy hosszú vasárnapi séta után. (sportolni nem volt erőm, ezért sétáltam)
Nyár elején 13-as bmi-vel bekerültem egy gyermekpszichiátriába, ahol 4 hétig nem mehettem ki a szobámból... Utána 16-os bmi-vel 2 hónap után hazaengedtek. Ettem magamtól is, de nem eleget, fogytam 5kg-t. nem mertem elmondani a szüleimnek, mert féltem, hogy elmondanák az orvosomnak, és visszakerülnék a kórházba. A reggeli mérések előtt 3-5 liter vizet ittam. Aztán egyszer lebuktam, volt nagy ordibálás, mentem vissza a kórházba. Ezt 3-4x játszottam el. Talán az 5. alkalommal, amikor hazamehettem, elkezdtem rendesen enni, híztam is, (azért nem olyan ütemben, ahogy kellett volna). 3 hónapot kihagytam az iskolából, de szerencsére nem kellett megismételem azt az évet. A gyógyulás, kb 1 évig tartott, utána még vagy 2 évig tartottam azt a súlyomat, ami épp elérte az egészséges tartományt. Amikor kórosan sovány voltam, nem sportolhattam, nem járhattam el otthonról, amikor rosszabb volt a helyzet, kórházban voltam. Nagyon megviselt a sok veszekedés, a mérések előtti stressz, a mindennapos hazudozás stb.
Ez mind 4 éve történt. Teljesen megváltoztam, jelenleg erőemelő edzésekre járok, ebben az évben már 400km-t futottam. Erős vagyok, olyan, amilyen sosem voltam. Csodálatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!