Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 169cm/74 kg tényleg obezitás?

169cm/74 kg tényleg obezitás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Rövid történet: 2 évvel ezelőtt, 17 évesen ilyen méretekkel rendelkeztem, amikor az iskolaorvos státuszvizsgálaton azt mondta erre, hogy obezitás. Én úgy tudtam, ez a kóros elhízást jelenti. Tény, hogy volt túlsúlyom, na de plusz 10-12 kilót azért nem neveznék kóros elhízásnak. Valóban helytálló a kifejezés? Mit jelent pontosan? (egyébként azóta lefogytam 61 kg-ra, de néha még rágódom ezen:D)
2017. aug. 2. 18:39
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Igen, az. Nem kóroz elhízás, de elhízás. Minden elismerésem a fogyásért. Az a baj, hogy észre sem veszi valaki úgy felszedhet évek alatt 30kgot is ha nem figyel.
2017. aug. 2. 19:10
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Nem kóros elhízás. Túlsúly. Annak is enyhe. De mostanában az orvosok is rákezdték, hogy 170 centihez egy nő 50 kiló felett ne legyen...
2017. aug. 2. 19:32
 3/12 anonim ***** válasza:
27%
Pff, 169 centihez a 71kg még normális, 3 kg volt a túlsúly...
2017. aug. 2. 20:34
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem obesitás, 25,91 testtömegindex épphogy haladja meg a normálist. Szerintem az orvos csak azt akarta, hogy kívülállók szemében úgy tűnjön, hogy dolgozik.
2017. aug. 2. 21:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hú, ezen rendesen felidekeskedtem (mondjuk legalább nem azt mondta, hogy dagadt vagy). Ahogymár írták, ez enyhe túlsúly.
2017. aug. 2. 22:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A mostani súlyod jó !Az előző szerintem is sok volt,de azért nem kóros. -.- Inkább pici túlsúlynak nevezném
2017. aug. 2. 22:42
 7/12 anonim válasza:
100%
Ne már... 17 évesen 170 cm és 120 kg voltam és úgy írta rá... a 74 kg semmi.. max. van egy minimális úszó gumid. Nekem mit írt volna? :) vágóhíd?!
2017. aug. 2. 22:52
 8/12 anonim válasza:
Szerintem testfelepites kerdese. En is kb, ebbe a kategoriaba tartozom. Sztem egy nonel ez nagyon sok, latszik is, ferfiaknal mar kevesbe bosszanto.
2017. aug. 3. 01:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Az orvosok már mindent kitalálnak, csak szedjed a gyógyszert! A vércukor is régen 6.3-ig jó volt, most 5.8 felett azt mondják cukorbeteg vagy.
2017. aug. 3. 05:58
 10/12 anonim ***** válasza:

az obezitás csak simán az elhízás (ld. túlsúly) latin neve.

nem vagyok orvos, fogalmam sincs, hogy orvosi szakszóként ez kóros elhízást jelent-e (talán az a morbid obezitás?) vagy csak simán bármilyen túlsúlyra ezt a kifejezést használják a dokik. utóbbi esetben az orvosnak igaza volt, az pedig egy külön kérdés, hogy a köznyelv az obezitást általában a kóros elhízásra használja.

azért gyanítom, hogy az utóbbi lehet igaz, mert talán nem volt akkora hülye az iskolaorvos (??? :D :D), hogy kórosan elhízottnak tituláljon ilyen kevés súlyfelesleggel. szóval ne rágódj ezen.

2017. aug. 3. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!