Veletek is előfordult már ilyesmi edzés alatt? (hosszú. )
Oké. Nem tudom ,hogy mi van testemmel. Az interneten számos oldalt elolvastam már és ilyesmit sehol nem láttam. Mikor elhatározom, hogy elkezdek fogyókúrázni, mindig kinéztem az interneten egy számomra kedvező edzéstervet. Kétszer kezdtem neki a fogyókúrának és mindenkét esetben a 4. héten elveszítettem minden motivációmat és akaraterőmet. Vázolom a 4 hét leforgását:
1 hét: Első lépések ugye a legnehezebbek? Itt még minden normálisan megy jön az izomláz stb. Természetesen még 1 km-ert se tudok lefutni sétálás nélkül. (Ami érthető)
2. hét: Hirtelen nagyon erős lesz a testem. A combom és vádlim kemény lesz. Az első héten még nem tudtam 1 km-ert se lefutni, de itt már 2 km is lemegy. Ekkor van az, hogy megnő az akaraterőm a folytatáshoz, mert látom, hogy van értelme amit csinálok. Nő a kitartásom.
3. hét: Na és itt jön a buktató. A combom és a vádlim még mindig kemény, viszont lesüllyedek az 1.hét szintjére, sőt még jóval alább is.
4. hét: Ugyan az mint a 3. héten. Ekkor szoktam feladni, mert nem látom az értelmét. Minél jobban edzek annál gyengébb leszek. Az edzéstervet se tudom már követni mert nem tudom teljesíteni az elvárt feladatokat.
Gondoltam itt már arra, hogy talán túlhajszolom magam, de mindig tartottam 1-2 nap pihenőt, hogy az izmok tudjanak regerálódni.
Nem értem mi a probléma. Valaki tudja rá a választ?
regenerálódni*
Hát talán annyira még sem lett hosszú..
Igen az étkezés az nagyon sokat számít,amiről ezesetben semmit nem tudunk.
A másik pedig,lehet,hogy nem a neked megfelelő formát választottad a testmozgásra.
Célszerű valami olyannal kezdeni amit tényleg szeretsz csinálni (nem csak azért csinálod mert fogyni akarsz) ez meghozza a mozgás szeretetét és lehet tovább lépni.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, talán tényleg a táplálkozásban van a hiba. Túlzottan is rá vagyok állva gyömülcsre és a zöldségre, de a fehérjét meg elhanyagoltam..
#5 Nem mindenkinek ugyan olyan a teste. Szerencsére én elég jó génekkel születtem. Lány létemre könnyen tudok izmosodni. 10 évesen amikor még rendszeresen úsztam izmosabb hátam és vállam volt, mint az akkori 17 éves bátyámnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!