Mit csinálok rosszul?
2 hete ugyanannyi a súlyom, 77 kg és nem értem ez hogy lehet... mindent megteszek. Egészségesen eszek, reggel: zabkása vagy tk kenyér tükörtojással, (300 kcal) tízórai: gyümölcs pl. 2 őszibarack (vagy más csak 200 kcal max. ) ebéd: mindig csirkemell főzve, hogy kevés zsírt vigyek be mert csak napraforgóolaj van, erre pici vegetta és főzök annyi zöldséget hozzá, hogy 300 kcal legyen
Uzsonna: 200 kcal max. de itt vagy banán, vagy dinnye, tk szendvics, barack, vacsora pedig túró édesítővel és citrommal vagy főtt tojás 200 kcal max. itt is. Mindent kimérek még egy kanál vajat is. Összesen 1200 kcal tudom és NINCS lelassulva az anyagcserém a rostok miatt, naponta járok legalább 1 x nagy vécézni.
Mozgás: itthon edzek napi 2 és fél órát, bemelegítés futással aztán súlyzós edzés 3-3 kg kézisúlyzókkal. Van kitörés, guggolások, karra, nagyon fáj mindig a combom utána, tehát súlyzós edzés minden nap kivevetel a szombat de szóval heti 6 súlyzós itthoni edzés meg van mindig. 11 és fél kilót fogytam eddig, még 12-et kell mert 163 cm vagyok. Azt hallottam hogy az utolsó 10 kg nehezen megy le... Ez tényleg igaz? :O
Szóval dietázok, nem tartok csalónapot SOHA nem is tartottam a 3 hónap alatt, mozgok 2 órát úgy izzadok hogy csöpög a víz és a pólóm sokszor meg se szárad reggelre úgy átizzadtam, emellett 3 liter tiszta vizet iszok naponta. Ezek mellett szedem a Biotech-től a Super fat burnert és az L-carnitine+chrome liquid tehát a folyékony L-carnitine-t. Ezeket úgy hogy reggel reggeli előtt 2 db super fat burner tabletta, délután torna előtt 2db tabletta és 15 ml L-carnitine. Így csinálom pár hónapja és idáig lement 1 hét alatt 2 kg, aztán hetente 1 kg mert a többi lehet csak víz volt, közel 1 kg mindig lement de most 2 hete semmi. Mi lehet a baj?
Légyszi mondja meg valaki mert kezdem elhinni a szüleimnek hogy betegesen diétázok. Úgy sírtam ma mikor mérlegre álltam.
Egyébként tetszik ez az életmód, ha lefogytam valószínű ezen az úton maradok, teljesen a magamévá tettem, jó dolog nem szemetet enni. Picit több kalóriával persze.
Vagy edzek minden másnap? Úgy is le tud menni heti 1 kg? Mi lehet a baj? Annyira nem értem, de biztos végigcsinálom, ha már elkezdtem, be is fogom fejezni.
17/ L / 163 cm / 77 kg
"Szóval dietázok, nem tartok csalónapot SOHA nem is tartottam a 3 hónap alatt"
talán itt lehet a gond. idemásolom, amit egy másik kérdéshez írtam az imént:
"nézz utána a leptinnek (ha már megtetted, akkor mégsem új), ami egy hormon és nagyon lecsökken a szintje a szervezetben, ha sokáig tartasz szigorú diétát (és 500 kcal napi deficit az erősen szigorú).
én is csak most kezdek beleolvasgatni, mert nekem 40 kió fogyás után állt meg a dolog és még kéne kb. 10.
de ahogy eddig értelmezem a lényege, hogy a csalónapok tényleg működnek, illetve inkább "feltöltő" napok (1-2 akár 3 nap egymás után), amikor ugyan nem kontrollálatlanul, de masszívan megemeled minden bevitt makró szintjét és főleg a szénhidrátét, amivel megemeled ennek a hormonnak a szintjét.
utána visszatérsz a régi étrendedhez és elvileg megy tovább a fogyás"
persze nem biztos, hogy ez a baj, de elég valószínű, próbáld ki.
ezen kívül saját testsúlyos edzéseket is végezhetsz és a 3 kilós súly se egy nagy ellenállás, nyugodtan lehet emelni.
hajrá!:)
Valószínűleg kicsit koplalsz, de ezt talán neked kell érezned. Nagyon keveset eszel, moccanás nélkül is határeset lenne, nemhogy edzéssel - de el tudom képzelni, hogy van, akinek megfelel ez, hallottam már nagyon kövér, aktív férfiakról, akik 1500 kcallal fogytak heti 2 kilót tartósan, bámulatosak az emberek. Szóval ha biztos vagy benne, hogy ez így neked jó, ne érdekeljenek a statisztikák.
Amúgy felesleges ennyit edzeni, súlyzós edzésből pedig heti 3 is elég teljes testre, elosztva mehet több. 3 kiló nudli, guggoláshoz gondolom, tízszerennyi kellene neked kezdetben, de én ne szóljak, mert azt én is utálom, amúgysem kell izmosodnod, ha nem akarsz, szóval csináld, de ne várj tőle sokat ilyen igazán semmi súllyal.
2 hét nem sok, lehet, hogy most épp így tartja vissza a vizet a szervezeted... Ki tudja? Mindenesetre ha a tapasztalaid alapján megfelelő az evés a mozgásodhoz, akkor nem kell aggódnod, ha hetekre leáll a fogyás. De ilyen kevés evéssel ennyi mozgáshoz könnyen belassulhatott az anyagcseréd (a wc-nek semmi köze hozzá). Ki tudja? Szerintem senki, nem mindenkié lassul be észrevehetően extrém deficitkor sem (s azért extrém a deficit, hogy lassulással is gyorsan fogyjon a delikvens, más kérdés, hogy hátrányai vannak).
Nehéz-e az utolsó 10 kiló? Emberfüggő. Nekem az első 15-20 könnyű volt, az utolsó 10 kb. lehetetlen, de nem mindenki van vele így. De ha 163/65 a célod, nos, odáig sokunknak még könnyű eljutni, az utána levő utolsó 10 kiló az igazán nehéz (nem mondom, hogy neked 55 a jó súly, nem látlak, de sokunknak ilyen magassághoz nőként ez a jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!