FOgyokura alatt csak olyan kajakat esztek amiket szerettek vagy olyat is amit amugy nem?
Igen, nagyon ritka eseteket kivéve mindig tizes skálán minimum 9-es ételeket eszem (a párom 6-ost, pedig nem igyekszik fogyni, szegény. vajon mások hol állnak? tudom, hogy sokan önsanyargatnak egy csomót. de nekem jó. ha már hedonista vagyok, szerencsés, hogy odavagyok a legegyszerűbb olcsó ételeimért :)).
Sok kedvencem van. Ha zöldség van benne és minimum egy kevés zsír, akkor már valószínűleg ízleni fog nagyon, kivéve a spenótot és a brokkolit, azokat nem eszem (spenótot néha rántottában igen, úgy még elmegy. hasznos cucc lenne, de ha unom?). A karfiol és a zöldborsó a fő kedvencem, de tényleg szinte minden zöldséget nagyon szeretek.
Ma születésnapom van s ha már tortát nem akartam sütni, sült lazacot ettem (szokatlanul zsíros volt, pedig kisült egy csomó zsír belőle. lazactepertő :D bőr is van rajta, azt nagyon szeretem) sült vegyes zöldségekkel (karfiol, borsó, répa, hagyma) és kevés sültkrumplival. Utána pedig kávés tojáskrémet, fél zsírmennyiséggel az eredetihez képest, mert így is bőven jó s a páromnak is készült, aki bírja a sok zsírt, de azért van határ. Volt más is, de azok nem szokványos ételeim, szénhidrátosabbak, de belefér, étvágyam és éhségem alig van.
Nagyon sok piskótát és szezámsütit eszem (az a piskóta és a tömény piskóta között váltakozik, amiben a liszt főleg darált szezám és van benne sajt is), de még több tojásételt, ami étrendem alapja (kemény szálkásításkor szinte más sincs, csak sormintának). A tojás nekem élből minimum 8-as, de persze általában a kedvenc verziókat alkalmazom, amik tizesek (pl. töltött tojás, legjobb. a sajtos sült tojásfehérjehab is mesés s a nyers tojássárgájás krémek vannak a topon).
A sós, pörkölt földimogyoró napi program, de vigyáznom kell, mert sokat meg tudok enni s az nem esik jól. A darált mogyorót kis kókuszzsírral keverem, hogy ne legyen olyan száraz és szép bonbonformájú lehessen a fagyasztóban (van egy majdnem fél halálcsillag alakú bonbonokat gyártó szilikonformám, sosem unom meg). Most béta-karotinos kókuszzsírom is van, egészen sárgák a bonbonok :D
Fontos, hogy szép és finom legyen az ételem s elég nagy az étkezésem. Úgyhogy az. Nem zárja ki a deficitet, persze figyelni nem árt.
Néha jázminrizst vagy kölest is eszem (ami sokat ront a fogyási esélyeimen, de néha nem gond s odafigyeléssel belefér, csak ne egyek sokat. ami jázminrizsnél elég esélytelen) s a rántottát is feldobja sok gabonaféle (a köles nem, de a főtt rizs, zabpehely, zabkorpa jó vele. de a krumpliliszt a legjobb, az képes 10-re vinni a rántottát még akkor is, ha épp unom).
Remélem, érdekelt a kimerítő válasz, mert erre nehéz röviden válaszolnom. Hobbinak is tekinthető a dolog, kísérletezni, recepteket nézni, főzni, sütni, enni, összetételt vizsgálni s az ember működéséről olvasni, ez mind roppant érdekes számomra.
Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam 1.5 éve, az akkorihoz képest -40kg nál tartok...
Én leültem magammal egy sör mellé és megbeszéltem magammal, hogy bizony meg kell enni olyan dolgokat is, a cél (a hosszabb élet) reményében, amiktől egész életemben undorodta....
Pl alma, körte, barack, szilva, stb stb
Itthon is olcsón beszerezhető gyümölcsök...
Néha még ma is elfog az émelygés tőlük... érdekes az ízét mindnek megszerettem, az állagukkal nem tudok megbékélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!