Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Metforminnal végre van esély...

Metforminnal végre van esély a fogyásra?

Figyelt kérdés

Kb 10 éve vagyok túlsúlyos, jelenleg 141 kg vagyok a 167 centimhez. Sosem vizsgáltak ki, hiába volt a sok sikertelen életmódváltás.

Most kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok, írtak fel metformint.

Természetesen diétázom és mozgok is. Szerintetek sikerül már végre lefogynom? Aki hasonló helyzetben volt, segített a metformin?

2017. júl. 3. 23:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Kalóriadeficit=fogyás

Életmódváltással, mozgással, "diétázással" nem feltétlenü fogy az ember. A genetika, ilyen olyan betegségek nem mentségek, helyes étrenddel bárki le tud fogyni.

2017. júl. 3. 23:35
 2/13 anonim ***** válasza:
20%

Ên 8 éves korom óta vagyok tulsulyos, nálam 9 év kellett hogy megállapítsák hogy inzulinrezisztenciás vagyok.

Egy jótanács: én 122kilóról indultam, de a merckformin nekem akkor segített. Viszont!!!!! napi 800-1000 kcal diéta kellett, hogy segítsen és napi 1, 1 órás intenzív edzés. Tehát így, magadtól is letudsz fogyni.

ha diétázol és nem fogysz semmit, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. mert ha nem eszel meg 1800kcal-nál többet, eleinte 2000nél többet, fogynod kellett volna, de rohamosan.

vigyázz magadra, és vedd komolyan, mert én hasnyálmirigy gyulladás kaptam, majdnem meghaltam, masfél hét korházban fekvéssel. Nem jatek!

Jelzem, én most. betegség után. 122 kilóról, 95re fogytam, MERCKFORMIN NÉLKÜL! mivel hasny.gy. után nem szedhettem!

Mai napig nem szedem, és nem is fontos szednem! még 10 kilót akarok fogyni, és végre normálisan érezhetem magam. NE ADD MEG MAGAD! kezd a Norbi ducitréning dvdvel és mozogj! ha 110 alatt leszel gyalogolj, fuss hosszabb távokat.

Kajában felejtsd el az olajban sult dolgokat, a feher es felbarna kenyeret, felejtsd el a diszno hust, és a majkremet, sajtot, vajat, margarint.

minnel tobb zoldseg, guymolcs, rozs es korpas kenyer, (100gr/ étkezés és csak reggel vagy délben!!!) natur joghurt, nem cukorral teli izesitett, sonka, pulykahus és csirkemell. Mindent parolva és sutoben sutve, olaj nelkul keszits!

Tehát azt mondom, szedd a merckformint, és ezt a diétat tartsd! illetve heti 3 de inkább 4 jo intenzív kardió, ami izzaszt.

Fel a fejjel!

Ha kell az én IR étrendem, írj emailt, és leírom neked.

Remélem segítettem :)

22/L 180cm/95kg.

2017. júl. 4. 10:29
 3/13 anonim ***** válasza:
53%

Előző vagyok: milyen metformin hatóanyagú gyogyszert kaptál és milyen dónisút? 500, 800mg 850mg, esetleg 1000mg?

metforal, metformin, merckformin , merckformin xr?

2017. júl. 4. 10:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A betegséget kezelve, a diétát tartva le fogsz tudni fogyni.

Aki szerint a betegség nem kifogás, sosem volt igazán beteg. Buta ember mond ilyet, érdemes átsiklani felette.

2017. júl. 4. 14:31
 5/13 A kérdező kommentje:

Első válaszolók, tudtátok, hogy a magas inzulinszint gátolja a fogyást?..... Fejre is állhatok, akkor sem fogok fogyni.

500mg-ossal kezdek, 3*1000 mg lesz a végső dózis.

2017. júl. 4. 17:42
 6/13 A kérdező kommentje:
800-1000 kcal hogy jön ki 160 g szénhidrát fogyasztás mellett?
2017. júl. 4. 17:44
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Állj. Az én diétam nincs idekeverve, 800 kaloriat nem ehet meg könyörgöm. Az hogy én drasztikusan csinaltam semmi köze ehhez. Mellesleg nem még a 160gr se ettem meg ;) nem volt rá szükségem. Jelzem a 160grammos IR diéta nekem sose segített mikor tartottam akkor se.

A lényeg hogy neki 140 kilóval nem lehet ilyen megvonást orvosolni.

A másik válaszra... De. Én magas vernyomásos inzulinrezisztens és februárban vérzsír miatt hasnyálmirigy gyulladást kaptam. Hidd el voltam szakadék szélén de állítom hogy halmozott betegséggel ami az anyagcserét is érinti le lehet fogyni.

Ha én letudtam 3-4 gonddal más is tud. Ha odafigyel és nem zabál mértéktelenül. Jelzem hogy 140 kilós ember ha rendesen tartja a diétat egy héten és mellé mozog fogynia kellenne 1,5 kg minimum. Mert rengeteg a zsírraktárja. én 122 kilóról 110re 4 hét alatt fogytam. Mert dolgoztam érte. Az hogy valaki beteg nem akadályoz a fogyásban ha igazán akarja és nem 3 napig tartja . Nem mellesleg az inzulinprpbléna akkor tud csökkenni ha a kicáltó problénát szüntetjük meg. A túlsúlyt!

2017. júl. 5. 07:21
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

A mercforminbol ha beszeded a 3000grammot nagyon felelőtlen vagy. Nekem hasnyálmirigy gyulladás előtt 1000 mg colt és töbkretett olyan mellékhatásokkal hogy borzasztó az életed megkeseríti. Majd ha huzamosabb ideig fogod szedni meglátod. 2000 mg volt felirva de mivel kóma közeli àllapotot okozhat nem szedten 2000 mg naponta. Amugy igen az intulinválasz gátolja a zsír bontását. ezért kell a gyógyszer. Ha szeded akkor az inzulinválaszt csökkenti nem termel annyi inzulint így jobban tudsz fogyni.

Ha valakinél brutális az inzulintermelés akkor a gyógyszer segít. Nekem nem segített magamtól fogytam. Kellett 1 hèt mire beindult magától meg eves mozgás kombótól de azóta töretlen.

Szal én 500 mgosnál nem mennék feljebb és a normális orvos annal nem is ad többet. A belgyógyászom elmondta hogy azzal cseszték el a hasnyálmirigyem is hogy 1000mgosat szedettek velem 3 évig. sok volt a dózis.

de nyilván ez csak nálam colt így, de a mellékhatásojra lehet számítani. hasmenés hányás fejfajas szédülés hangulatibgadozás ingerültség fáradékonyság aluszékonyság...

2017. júl. 5. 07:29
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Bocs a helyesírási hibákért :) Szóval pártolom hogy egyél 1500-1700 kalóriát de mozogj mellette! Ez lesz az egészséges! Én hiszek abban hogy merckfornin mellett tudsz majd fogyni. ha 500mg a dózis most próbálj fogyni vele, úgy menj vissza az orvoshoz!

rossz és alattomos betegség.

( Ja és most láttam hogy te kérdezted mindkét kérdést, neharagudj :) )

2017. júl. 5. 07:35
 10/13 A kérdező kommentje:
A metformin nem okoz kóma közeli állapotot. Ennyire értesz hozzá, tehát a többit inkább nem kommentálom, mert hülyeség. :)
2017. júl. 5. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!