Az reális, hogy 30 perc ellipszis trénerezés eléget ~300 kcal-t?
Ehhez vajon hanyas fokozaton kellene használni?
173 cm/72 kg/lány vagyok.
Köszönöm a válaszokat.:)
Én 5 km alatt (28 perc) alatt égetek el 340 kcal körül.
Úgyhogy én nem gondolom,hogy tulaágosan reális lenne.
Kedves #3!
Miért? Én is megteszek a 30 perc alatt kb 5 km-et vele. Akkor?
Különben a kaloriabazis.hu oldalon van ez az eredmény. Akkor már ennek sem lehet hinni...?
Nem reális, kb. 150 kalória lehet.
Legfeljebb, ha valami nagyon durva fokozaton nyomod. De azt nem hiszem, hogy egy átlagember bírná :)
Így pedig 30 perrcalatt 800 kalóriát lehet elégetni.
Én 175cm és 56kg vagyok, 30 perc nagyon intenzív futással (12km/h) megvan 300kcal. De kétlem, hogy 70+ kilósan bírnám azt a tempót, főleg 10-12 kilóméteren.
A futópadon való futás több kalóriát éget el, mint az ellipszis tréner, (legalábbis ezt olvastam). A futópadon való futás pedig kevesebb kalóriát éget, mint a rendes futás, több tényező miatt is (sebességérzet, egyenletlen/emelkedő talajon való futás, stb). A gépek túlbecsülik a kalóriaégetésed és a megtett távot. Hatásosabb lenne, ha kimennél a jó levegőre, és futnál 5-10km-t.
A kalóriabázis.hu pedig nagyon gagyi oldal... Beírod, hogy: alma, és kiad 20 féle különböző adatot, a nyers almára. 30-60 kalória között minden van, csak a helyes érték nem. (legutóbb kb 1 éve használtam azt az oldalt, azóta lehet, hogy ajvult a helyzet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!