Mennyit kell egy nap inni? Hol tudnám kiszámolni?
Szia!
Ha megeröltető sportot és munkát nem végzel akkor 3 liter/nap.
Egyébként akkor igyál amikor kell/kívánod...fejed megfájdult...stb
Nem lehet kiszámolni, ez változó, de úgy 2 liter jó, ha megvan (az összes víz, lehet, hogy olyan ételt eszel, hogy csak fél litert kell innod külön), aktivitás és meleg esetén több. Az étrend is befolyásol, nekem sokszor 4 liter kell minden különösebb ok nélkül. Az én szomjúságérzetem jól működik, szóval én csak akkor iszom, ha szomjas vagyok vagy teázni támad kedvem, ez mostanában minimum 3 liter, edzéskor +1 liter bemegy. De sokan túl keveset isznak, azoknak nem árt odafigyelni s akár figyelmeztetniük magukat az ivásra, italt készíteni maguk mellé...etc.
Sokszor olvastam, hogy 20 kilónként 1 liter kell, ebben nem tudok hinni, csak mert van az emberen egy csomó háj, miért ugrana meg drasztikusan a vízigénye? Én 80 kilósan max. 2 liter körül ihattam, mondjuk sosem tudtam kimérni (nem tudom, mások hogyan csinálják, biztos fegyelmezettek és nem isznak nem tudatosan), ez csak tipp.
Kettes jól mondja, kb. két liter. Ugyanilyen magassághoz én is ennyit iszom. Úgy szoktam, hogy a 1,5l-es ásványvizes palack ürüljön ki (még kávézom és kajában is van víz). Nyáron 3 liter körül iszom.
Vannak extrém ajánlások, de az 3-4 litereket izzadás nélkül nem tudom meginni, ha mégis akkor egész nap a vécén ülök.
A kávé és az alkoholnegatívba számít,mert vízhajtó, 3-as.
Kérdező, legyen meg a 2-3- liter VÍZ.
Annyit, hogy érezz szomjúságot, ugyanis a kiszáradás egyik jele, hogy eltűnik a szomjúságérzet, a test így védekezik.
Naponta minimum négyszer menj pisilni, s ekkor ne csak csepegjen valami, hanem rendesen folyjon.
A vizeleted világos színű legyen.
Persze az étkezéssel bevitt folyadék is számít; ahogy a levegő páratartalma, hőmérséklete is; nomeg a mozgás is.
Próbálgatással be tudod lőni a megfelelő mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!