Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A digitális vagy a hagyományos...

A digitális vagy a hagyományos mérleg pontosabb?

Figyelt kérdés
Eddig hagyományoson mértem magam, ma ráálltam a digitálisra (nem kellett volna, már tudom), az 5 kilóval többnek mért, eléggé el is keseredtem. Melyik a valós súly?
2017. ápr. 12. 22:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A digitális úgy pontos, hogyha kiismerted a szokásait több mérleggel összehasonlítva. Ha egymás után többször állsz rá, van amelyik egyre kevesebbet/többet mutat. Melyik mérés az igazi? Az első? A második? Mit csinál, ha merül az elem? Mit csinál, ha erre/arra lejt a padló? Eleve alapból mennyit mér félre, amit neked mindig korrigálni kell. Nem árt több mérés, kiszűrni a hibásat, mert kb. minden 3. alkalommal durván félremérnek ezek. Szóval ha már jól kiismerted a szokásait (más mérlegekkel összevetve) akkor némi utólagos korrekcióval számíthatsz megbízható eredményt. De hogy egy átlagember képességeit mindez meghaladja, abban biztos vagyok. Ezért voltak jobbak a hagyományos mérlegek. A digitálisok úgyis pár év alatt tönkremennek, a hagyományos meg 50 éve mér. És megeshet, hogy az is félrehord egy kilót, de ugyanazt a kilót hordja félre 50 éve, míg a digitális 5 év múlva már teljesen hülye lesz, és simán 10 kilókkal elmér, aztán dobhatod ki. Az 1000 meg a 10000 forintost is ugyanúgy.
2017. ápr. 13. 14:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Tisztelt 11-es - mondhatnám, a számból vetted ki a szót, ... és köszi.

Reméljük, hogy a kérdésfeltevő elgondolkozott.

2017. ápr. 13. 14:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Én személy szerint egy kettlebellt teszek rá. Elviekben a mérlegnek pontosan annyit kellene mérnie, amennyi a súly. Akkor állok rá, ha azt pontosan mérte. Általában ezt 3x végzem el két különböző helyen. Ez összesen hat mérés, és még így is van pár deka eltérés, mert persze az sem mindegy hogyan állsz rajta. Azt a számot veszem alapul, amit legalább 50%-ban, vagyis 3x mutat.

Emellett centizek is és igazából a centiben bízom a legjobban.

2017. ápr. 13. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyik sem pontosabb.

De miért méregessem a testsúlyom?

Ha vérnyomást mérnék, azt is miért?

Hogy stresszeljem magam?

2017. ápr. 13. 18:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Elsősorban nem a technikától, hanem az adott eszköz precizitásától függ, hogy mennyire pontos. Az 1500 forintos árkategóriában egyik sem lesz túl pontos. Egy minőségi, professzinális mérleg meg akár digitális, akár analóg, nem fog relevánsan eltérni a valóságtól.

Az sem mindegy, hogy hol méred. A szobamérlegek csak kemény, sík talajon tudnak jól mérni, máskülönben akár 10%-nyi eltérést is mutathatnak!

Egyébként meg nem akarok személyeskedni, de a hozzáállásod borzasztóan rossz. "nem kellett volna, már tudom". Miért, változott valami a testeden? 10%-kal több háj lett rajtad abban a pillanatban, amikor ráálltál a digitális mérlegre? Na, ugye, hogy nem! Mint ahogy attól sem leszel soványabb, ha egy félrekalibrált mérlegre állsz, ami mondjuk 10-zel kevesebbnek mutat. Semmi nem változott, ugyanaz az ember vagy, uganolyan a tested. A mérleg meg nem valamiféle ellenség, és a testtömeg nem csak akkor létezik, ha tudomásunk van róla.

2017. ápr. 15. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!