Szerintetek jól kezdek bele a fogyókúrába? Bővebben lent
Sziasztok,
szeretnék fogyni, ehhez kiszámoltam, hogy a jelenlegi súlyomhoz az alap kalóriabevitel 2500, azonban a fogyáshoz 2000 kalóriát kellene bevinnem a 2500 helyett. Ezt a kalóriamennyiséget nyilván a súlyom csökkenésével fokozatosan csökkenteném. Tehát ha pl fogyok 5 kg-ot, és akkor kell a szervezetem alapműködéséhez 2000 kalória, akkor a kalóriabevitelt megint csak csökkenteném 1600 -ra stb. A diéta mellett szeretnék heti 3x futni, legalább 4-5 km-et, elsőnek amennyit bírok természetesen, vagy bicikli, mikor hogyan, valamint otthon végezhető gyakorlatokat, esetleg töltenék le fitbox edzéseket stb. Mi a véleményetek, szerintetek ez működhet hosszú távon?
25 kg-ot szeretnék leadni, tehát mindenképpen egy olyan életmódot szeretnék kialakítani ami később is tartható, és bírom is.
Köszönöm, hogy segítesz!
26/N
Nem szeretnék hirtelen, sokat fogyni, ezért határidőket sem adtam magamnak, hogy na, akkor 2 hónap múlva - 12 vagy "eret vágok", mert ennek nincs értelme. Mérlegelni sem szeretnék túlságosan sokat, mert a tükör úgyis mindent mutat, számítok rá, hogy az első napokban víz fog belőlem távozni és méreganyag ami a mozgás, és egészséges kaják hiányában rakódott le, tehát annak sincs értelme, hogy tapsikolva állok 4-5 nap múlva a mérlegen, hogy lement -3 kg, mert az csak a víz nem pedig a zsír. :)
Amit találtam kalóriaszükséglet táblázatot, az azt írja, hogy ha fogyni szeretne valaki, akkor az alap kalóriaigényből kell - 20%-ot levonni, tehát a folyamatos kalóriacsökkentést is ezzel számolva fogom megtenni a súlyomhoz mérve. Tehát olyat nem tervezek, hogy 1 hétig 2000 kalória, aztán 3 nap múlva 1200. :)
2500kalória !!!!!!!!!!
Oh ez óriási. Egy átlagos nönek 1500kalóriára van szüksége a napi élethez. 1500kalória pedig elég sok.
Egy normál reggeli+normál ebéd+egy kis édesség uzsonnára+vacsora. Habár minden normál adagban. Vagy az adagjaid óriásiak vagy állandóan eszel.
DE ami fontos, hogy már látod mitöl hízol. Ez a legfontosabb. A legtöbb kövér ember azt mondja, hogy háááát ö nem is eszik sokat...
Szerintem kapásból 1500kalóriára csökkentsd az adagodat, és ha pár hétig kevesebbet eszel, de mindent, m´ßar hozzá fogsz szokni. Akkor elkezdhetsz sportolni. Addig inkább folyamatosan mozgj, pl sok séta, ne busszal vagy kocisval menj doglozni, hanem séta séta séta. Elkezdhetsz úszni, vagy más kényelmes könnyü mozgást. Ha az étkezésed már nem nehézkess, 1500kalória elég, akkor kezdjél aktívabban sportolni.
Kicsi célokat tüzz ki. Pl nyárig 3hónap, leadsz 5 kg-t. Aztán karácsonyig még -3 kg-t. Következö nyárra még -5kg.
#3: Nagy tévedésben vagy ám... 15 kiló feleslegnél még 2000 kcallal fogytam, nem gyorsan, de nem is mozogtam... A kérdező majd módosít, ha nagyon lassan fogyna, ezt nem lehet előre tudni. NAGYON emberfüggő, kinek mennyi kell.
Hogy sok étel-e 1500 kcal, az nézőpont, étrend, étvágy, éhség kérdése... Szerintem nagyon kevés, egy valamirevaló étkezést épphogy kiad, de nehéz jóllaknom vele. De ha valakinek kevés, mozogjon többet.
Aki esetleg olvasná ezt a kérdést, vagy hasonló kérdése lenne, annak leírom, hogy eddig mi újság velem.
Március 22-én kezdtem bele az életmódváltásba, úgy döntöttem, hogy 1800 kalóriát viszek be 1 nap, mert a 2000 kalóriát nem tudtam megenni, nem győztem annyit enni, ne kérdezzétek miért. :D Soknak találtam.
Nem éhezem így sem, napi 5x eszem, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsorára fehérjepor 1,5%-os tejjel keverve. Ma vagyok a 14. napon, tehát eltelt 2 hét, 3,5 kg-ot fogytam eddig, amiből 1-2 kg szerintem a felesleges víz és méreganyagok ürülése. Heti 2-3x egyelőre otthoni tornát végzek, töltöttem le kickbox edzést, meg rubint réka 20 perces blokkjaiból válogatok. Még messze a cél, de teljesen bírható, mert nem vagyok éhes, vagy mire megéhezem pont jön az uzsonna stb. Futni még nem mertem elmenni, de hamarosan neki kell kezdenem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!