Életmód váltás? Hogyan és mit?
A sportolás az nálam már rendszeres, viszont az étkezésem miatt nem akarnak lemenni a kilók. Mit tehetnék, mit kéne ennem? Utána nézegettem, de valahogy nem bírom ki, hogy ne nasizzak délután, vagy hogy fehér kenyeret elhagyjam a barna kenyér miatt. Persze mindez akaratkérdése, de pl. nassoláshoz mit ajánlanátok? Hogyan tudnék a cukornak nemet mondani? Meg úgy alapjáraton, mert sajnos az ebédbe nincs beleszólásom, és ott általaban krumpli, tésztafélék és zsíros kaják is szerepelnek. Hogy ezek mellé mit érdemes enni? Mert ezek szépen megdobják a kalóriák számát.
(Csak az ételekkel van gondom, az italokat lecseréltem arra, hogy napi több liter vizet és zöldteát iszok, néha cukrozott üdítőt)
16/L
Én földimogyorót szoktam nassolni (jó esetben az ebédem részeként, nem külön, de nem látok problémát abban sem), de persze azzal sem célszerű elszállni...
A cukrot könnyű elhagyni, vannak jó édesítők, akár még gyümölcs is használható erre a célra. Vannak sütijeim, amikben a gyümölcs az édesítés.
A zsíros kaják jók, ha mondjuk húsételek, kevés szénhidráttal s minőségi alapanyagokból vannak, azokat zöldséggel ennéám. Bár erre nem mindenki képes, van, akinek kell a szénhidrát.
Igazából először a makrókat kéne belőni (már ha az ember nem irtózik a számolástól, legalábbis egy ideig) s azok alapján tervezni napokat, megnézni, mi fér bele.
A cukrozott üdítőt látom a legrosszabbnak az egészben, amit írtál. Arra igazán nincs szükség és nagyon gyorsan meg tudja dobni a kalóriákat (s nem is egészséges, nem is tápláló), miközben nem igazán laktat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!