Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bögrés levesel kcal tartalma...

Bögrés levesel kcal tartalma akkor most mennyi?

Figyelt kérdés
A csirkekrémleves zacskóján az van, hogy 76 kcal, de a kalóriabázison már 90... most függ ez attól mennyi vízzel csinálom? Én kb. 3Dl el szoktam, most akkor hogy van ez, ha a víznek nincss is kcal tartalma? Nem fogyózok, csak érdekelne.
2017. febr. 15. 10:47
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Nem,a víznek nincs kcal tartalma :D

Amúgy ha nem fogyózol nem mindegy,hogy 76 vagy 90 kcal-t viszel be azzal a tartósítószerekkel,állományjavítókkal,ízfokozókkal,mesterséges aromákkal teli "levessel"?!

2017. febr. 15. 10:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam, hogy miért másabb 2dl vízzel, mint 3al.
2017. febr. 15. 11:34
 3/4 anonim ***** válasza:

A víznek ugyan nincs kalóriatartalma, de súlya igen.

Ha az egy adagba 2 dl vizet teszel, akkor az a szárazsúly (legyen 50 g a számolás kedvéért) + 200 g lesz, azaz 250 g.

Ha ugyanezt az 50 g-ot 3 dl (300 g) vízzel öntöd fel, akkor az egy adag súlya 350 g.

Az elsö esetben a csomagoláson megadott (száraz anyagokra vontakoztatott) kcal érték 250 g kész termékre kell venni, a második esetben 350 g-ra.

Ha ebböl kiszámolod a 100 g kész "leves" kalóriáját, akkor a második esetben a 100 g-ban kevesebb lesz, mert nem 25-tel, hanem 35-tel osztottál.

2017. febr. 15. 11:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a zacskón 76 kcal van és a leírásba mondjuk 2 deci szerepel akkor a kalóriabázisba valszeg így van felvíve. Ha te azt írod be, hogy 3 decit ettél azt a rendszer úgy fogja számolni, hogy te mondjuk 2 zacskót csináltál meg 4 decivel és ebből csak 3at ettél meg. Meg a márka se mindegy mert ez is eltérhet, sőt attól is függhet, hogy mikor vetted, mert a gyátás minimal változhat. Szóval annyi kcal van benne ami a zacsin van mindegy mennyi vízzel csinálod, mert mint előttem is írták a víz nem tartalmaz kalóriát.
2017. febr. 15. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!