Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mik az életmódváltás legfontos...

Mik az életmódváltás legfontosabb lépcsőfokai? Nektek melyek voltak azok?

Figyelt kérdés

Rájöttem, hogy utálom a testem. És szeretnék egészségesebben élni. Pár hét után mindig feladtam a dolgot, így soha nem volt látványos a végeredmény. Irigylek másokat, akiknek sikerült szuper külsőt kihozniuk a testükből.

Olyan apró lépésekre gondoltam, mint: semmi cukor, semmi édesség, heti 3x fél óra ellipszis tréner, esténként legalább 10-15 perc nyújtás (mert legalább az is egy kis torna)...

Étkezésileg mi legyen? Tényleg apró lépésekre gondolok... Hiába álmodozom a proteines-fehérjeporos-chiamagos-csirkemelles rántottáról, ha eddig a krumplis tészta volt a terítéken...

Előre is köszönöm a tapasztalatokat, segítségeket. :)

18/L

173 cm / 70 kg

2017. febr. 13. 20:19
 1/4 anonim válasza:
Szia.Én életmódot váltottam szülés után mert sokat híztam.Először az üdítőt váltottam vízre.Nem ittam állandóan előtte sem,de naponta,két naponta lement pár dl.A kávét,teát édesítővel kezdtem inni.Egy pár hét múlva a kenyeret váltottam abonett extrudalt kenyérre.Mellette minden mást ettem.Ha krumlis tészta volt ebédre akkor azt,de mondjuk azt egy héten egyszer.Ettem pörköltet,sűlt húst,rántott húst ezeknél viszont csak zöldség volt a köret vagy semmi.18kg-t fogytam,nem egész egy év alatt.Utána leálltam egy kicsit semmit nem híztam vissza,de most ujra elkezdtem mert még 5kg le szeretnék adni.
2017. febr. 13. 21:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Kinek mi.

Az édesség elhagyása nem apró lépés, SOHA nem hagyom el. Nem függőség, de jólesik.

Az első lépcsőfok az volt, hogy elhagytam a glutént, a répacukrot, szinte teljesen a laktózt (vaj és sajt maradt, de ez utóbbiban sokszor nincs is), a száraz hüvelyeseket, a krumplit, szinte minden gabonát s a napraforgóolajat. Húst addig se igen ettem (azzal nincs baj, csak megjegyeztem.) Ez könnyű volt. Tulajdonképpen paleo (sajttal, de zab nélkül)+zöldborsó stílust nyomtam :)

Egy hónap múlva szénhidrátot csökkentettem.

Pár év múlva pedig jött a ketogén, de azt nem csinálom nonstop.

Kizárólag olyat zárok ki, amit komolyan gondolok. Szóval még amikor az első lépés után ott álltam, hogy akkor mégis mit egyek... Nem volt visszaút. A kizártakat nem tekintettem ételnek. Aztán belejöttem. Most pedig néha visszajön pár étel, amit kizártam, de nem tartom igazán rossznak, kis mennyiségben s alkalomszerűen. Vagy nem érdekel, ilyen is van. Még nem tartok ott, hogy a rokon remek ételeiből ne egyek semmit sem. Túlzásnak tartom.

A krumplis tésztáról áttérni a zöldséges rántottára? Szerintem ez nem nehéz, de én odavagyok a zöldséges rántottáért :D Őszintén szólva nem értem, kisebb kalóriakeretbe hogy fér egy rendes adag krumplis tészta, elveszi a helyet a fehérjétől. Bár léteznek sovány források, s a napi fehérjeigény bevitele egyszerre sem nehéz. Mégis. Egy krumplis tészta bizonyára megnehezíti a nap többi részét, még ha akad is benne sokféle tápanyag (valami van, de nem adatbázis a fejem).

2017. febr. 13. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Első lépés az étrend. Én elsőként elhagytam az összes feldolgozott illetve tartósítószeres, E-számos ételt, ideértve a cukrot, étolajat, bolti tejtermékeket is. Emellett a krumplit, a kukoricát, száraz hüvelyeseket, a földimogyorót és az összes gabonát. Egy ideig kísérleteztem házi tejből készült savanyított tejtermékekkel, de aztán jobbnak láttam ezeket is kihagyni, sajnos nem bírom őket. Később visszavettem alkalomszerűen a gluténmentes gabonákat, a száraz hüvelyeseket és a krumplit, de ekkor már nem volt súlyfeleslegem. Cukorforrásnak megmaradtak a gyümölcsök és a méz. Mostanra nagyjából összeállt, mik azok az ételek, amik jók nekem, szeretek főzni, kísérletezni. És ha néha eszem valami nem nekem valót (pl. vendégségben sütit vagy egy szelet pizzát, pár kocka csokit), nem aggódom miatta.

Második lépés a gyógyszerek teljes elhagyása volt. Másfél éve egy darab gyógyszert sem vettem be, sokat olvasok alternatív gyógymódokról, gyógynövényekről, fűszernövényekről, probiotikumokról, algákról, és szükség esetén használom is ezeket. Vitaminokat igyekszem természetes forrásból bevinni.

Harmadik lépésként a több mozgás jött, napi torna, sok séta, lépcsőzés, néha kis futás.

Negyedik lépés a csapvíz helyett ásványvíz (jobb lenne egy víztisztító, de még nem sikerült beszerezni).

Ötödik lépés a vegyszer- és kozmetikumhasználat csökkentése, lecserélése természetesebb szerekre, méregterhelés csökkentése.

Hatodik lépés a mértékletes napozás, fényvédők nélkül, de ésszel.

Ha még nem vagy önálló felnőtt, az étrendváltoztatás nehézkes tud lenni. Menza, családi étkezések, ebéd a mamánál... Erre azt tudom javasolni, hogy törekedj arra, hogy tiszta ételeket egyél, de nem kell túlzásokba esni, hiszen enni muszáj. Ha más ad neked enni, akkor is. Max. többet szedsz a salátából, húsból, kevesebbet a tésztából, nem kérsz sütit vagy csak egyet eszel. És amikor te készíted a reggelidet, tízóraidat, uzsonnádat, akkor olyan alapanyagokat használsz, amik a hiányosságokat pótolják. Pl. ha az aznapi ebédben/vacsorában kevés a zöldség vagy a fehérje, hasznos zsiradék, akkor azt (is) eszel, ha elérhető. És nem iszol üdítőt, bolti gyümölcslevet, energiaitalt.

2017. febr. 14. 09:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen a te életed, mennyire rontod el az étkezést mozgást. Először érdemes olyasmiről lemondani, amit nem is szeretsz annyira, csak szokás. Én pl nem is annyira szeretem a rossz minőségű péksütit, mégis azt reggeliztem évekig. Számomra öröm volt kevesebb, drágább, de jobb minőségűre váltani. Kiderült, hogy imádok salátát enni az ebédhez és hogy a sültcsirke jobbat tesz nekem és finomabb, mint a pizza. Lustaság miatt néha még elrontom, de a rendszeres minőségi étkezés jobb, mint ha egésznap nassolok.

Ilyen könnyű trükk lehet még az üdítő helyett víz, kávéba édesítő, minden étkezéshez zöldség stb.

Ha megcsináltad a számodra legkönnyebb változtatást, akkor mehetsz a nehezebb felé. Nálam a következő a rendszeres mozgás volt, de mondom, nagyon egyéni. Szerintem sejted, hogy hol hibázol, miden hibára tekints lehetőségként, hogy javíthass. És hidd el, hogy az apróságok is segítenek, nem olyan nagy a különbség egy husi tini és egy karcsú tini életmódja között. A súlyodból látszik, hogy neked kevés változtatás is elég lesz, hogy sokkal jobban érezd magad. Hajrá!

2017. febr. 15. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!