Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Senki sem furcsálja rajtam...

Senki sem furcsálja rajtam kivül ezt az egész fogyókúra mániát?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, úgy hogy tisztában vagyok a mai trendekkel, meg stb.-vel, másrészt pedig nem is vagyok túlsúlyos, tehát ilyenekkel ne próbálkozzatok leszólni, mert különbenis ezt a kérdést mindenki számára akarom feltenni, mert szerintem elég elgondolkoztató

Szóval én amikor kisebb voltam, úgy kb 1998-ban és egész ameddig 13 éves lettem , senki sem beszélt fogyókúrákról meg diétákról a családunkban, gördülékenyen éltünk és utazgattunk és nem emlékszem, hogy valaha is felmerült volna a kalória kérdése, vagy bármi más

Nálunk senki sem volt kövér, a kövér valódi értelmét tekintve, és ahányszor csak emlékszem, hogy mentem a nagyszüleimhez mindig volt tészta és ettünk belőle és más kaja is, meg nyáron amikor sétáltunk az utcán anyum mindig vett nekem és magának is fagyit és annyira hihetetlen, hogy mára már minden megváltozott

Valahogy minden a feje tetejére állt.....Anyum alig kap be valami ételt és ügyel mostanában a kalóriákra, ami engem illet pedig, hát engem is magával ránditott ez a fogyókúra-mánia, és úgy érzem, mintha kimosták volna az agyamat......1szerűen miért lehetett régebb másként és mégis jobb, mint ma ? És ma miért ilyen logikátlan, ilyen kényszeres, görcsös az egész ? Miért nem lehet lazábban venni a dolgokat és miért nem aggódunk komolyabb gondokért, az miért nem baj, ha valaki nem tud 1 hangszeren sem játszani vagy ha valaki nem olvasott egy jó könyvet sem az utóbbi időben ? Ezek miért nem számitanak már ? És miért volt minden annyira más a táplálkozást illetően pár évvel ezelőtt és mára már csak egy silány szokás maradt meg belőle ?

15/L vagyok, elnézést ha kissé gyerekesen fogalmaztam

2010. máj. 5. 16:58
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Azért,mert a média ezt sugallja. Vékonynak kell lenni, nagy mellek kellenek,tuningolt száj. Sajnos ez van.Erkölcsileg romokban a világ,amin 20 évvel ezelőtt megbotránkoztál /te nem,mert még fiatal vagy/ az mára már fel se tűnik.Egy kicsit elmentem a tárgytól,de szerintem egy kategóriába tartozik.
2010. máj. 5. 17:05
 2/8 anonim válasza:
100%
Én alapból a fogyókúrát is hülyeségnek tartom. Jó, egyenek egészségesen, de ha fogyni akarnak, sportoljanak. Na persze azt sem konditermekben, hanem a friss levegőn.
2010. máj. 5. 17:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem, nekem már a nemlétező tököm van tele az egésszel.

Anyósom minden étkezésnél felhozza, vagy ruhavásárlásnál, vagyh ő megint nem evett semmit egész nap, stb. Sógornőm most terhes, és az a legnagyobb gondjuk, hogy hízott 2 kilót! Közben ott bagóznak a nappalijukban, anyósom is kínálta cigarettával, mintha a bagózás jobb lenne, mint pár fölös kiló!

Én sokat sétálok, túrázom, futok, imádom a zöldségeket, így is lehet jól kinézni!:)

2010. máj. 5. 17:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Van igazság abban amit mondasz,viszont én egyre több dagadt embert látok. A környezetemben is sokan vannak, mindig panaszkodnak hogy hajaj lekéne fogyni,de egy doboz fagyi lazán lecsúszik,sportolni természetesen senkinek nincs ideje,de 3 órát ülni a tv előtt és zabálni azt van. Veszik kilószámra a parasztvakító "fogyis" tablettákat,meg öveket,jóisten se tudja még mit.. És magyarország sajnos élen jár az elhizottak számában,mindig amerikát szapuljuk,a hülye dagadtak,közben lassan már itt is ennyi lesz.

Ezzel csak azt akarom mondani,hogy szerintem könyebb megelőzni a bajt (nem minden nap tésztát fagyival,odafigyelni az étkezésre,mozogni) ,mint utánba 15-20-30 kilóktól megszabadulni..tapasztalat... amig 15 voltam én is ehettem amit akartam nem látszott.. csak az ember ha hozzászokik ehhez,és ahogy idősödik belassul az anyagcsere forgalma, szép lassan elhájasodik..ami nagyon is komoly gond,mert ha nem tudsz játszani egy hangszeren,abba nem halsz bele ha viszont felhizol 150 kilóra akkor esélyes hogy rövid életű leszel.Nem cska ezstétikai probléma. És ha valakin nincs sok felesleg,csak 5-10 kg az is jobban teszi hogyha még azelőtt életmódot vált,hogy feéjönne még +20 észrevétlenül!! Szóval iylen szempontból teljesen megtudom érteni anyukádat. A másik: nem erről szól az élet. Mértékkel lehet mindent enni,én is ugyanúgy eszek édességet,csak nem mindegy hányszor és mennyit. És mozogni kell,ennyi a lényeg,nem csodatabletákkal meg akupunkturás biszbaszokal, cska ugye a lustaság...

2010. máj. 5. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én furcsállom. Hülyeség az egész, hiszen enni jó :) Manapság már 50 kilós csajok hiszik magukat elhízottnak és figyelnek minden falat ételre.
2010. máj. 5. 17:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Régen is volt rengeteg kövér ember, de 40 éves kor alatt viszonylag ritka volt. Egy valamit nem említettetek, ez pedig nagyon fontos, hogy az elmúlt 2 évtizedben jelentek meg a finomított és fékész ételek!!! Finomított cukorral vannak tele még a felvágottak is, a szervezetnek nem kell emésztenie, csak felszívódik és elraktározódik a sok sz@r. Közben meg még tele is rakják a sok mocsok kaját ízfokozóval, ami után egy jó görögdinnye már nem is tűnik jónak... Kvázi olyan, mint a drog. Komolyan. Én edzőként dolgozom, és kőkeményen függenek a kövérek a finomított cuccoktól! Viszont ha kibírnak 2-3 hetet, akkor ez megszűnik, és simán nemet tudnak mondani!

Nem fogyókúrázni kell, hanem megtanulni egészségesen táplálkozni. Mivel a média tele van csupa degenerált megoldással, fossák magukból a hülyeséget az internetes fórumok és oldalak, így elég nehéz a mi munkánk, mert a delikvensek fejét már úgy átmosták, hogy nehéz belőle kiverni az idiótaságokat! Ezek a teljesség igénye nélkül:

90 napos diéta, koplalás, léböjt, káposztadiéta, levesdiéta, gyümölcskúra, 13 napos diéta, különféle hangzatos nevű kórházakról meg városokról elnevezett diéták, stb. Aztán még az is ott van, hogy azt hiszik onnan fogynak amire dolgoznak, és felüléseznének orrvérzésig, ha hagynám :) Tele vannak a fejek baromságokkal, viszont egy valami állandó, a sok finomított gusztustalan élelmiszer, amit megvesznek. Azt hiszik a gyümölcs joghurt jó, mert 0,1% a zsírtartalma... sosem volt a zsírral baj a gyümölcsjoghurtban, a hozzáadott rengeteg cukorral annál inkább! Azt hiszik a müzli jó... tele van cukorral az is, a zabpehely jó, ezek a csodamüzlik hízlalnak. Azt hiszik a tej jó... a tej eleve nem látott tehenet, egyébként is már ezerszer bizonyított tény, hogy erős allergén... ráadásul tejcukor, tejzsír... fehérje minimális. Tele vannak az emberek buta tévhitekkel, és sokszor már elvakultan szajkózzák a marhaságokat...

2010. máj. 5. 20:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

20:18

Nagyon örültem a hozzászólásodnak:)

egyszerűen nem tudom megérteni, miért nem ízlik egyeseknek a zöldség, miért nem tudnak salátát enni bolti(nem saját)majonéz nélkül, vagy miért bíznak olyan hülyeségekben, mint xx fogyókúra, Norbi cuccok-fuj.

Komolyan, nem kell ocsmány nasikat enni, szinte az összes csipsz, jégkrém, nasik, ezek addiktív szarságok amúgy.

Az embereknek meg kéne tanulni saját maguknak elkészíteniük az ételt. Én mikor elköltöztem otthonról jöttem rá, milyen só-túladagolás történ az otthoni főzésnél. Ha az ember egy kis ideig minimalizálja a sót pl.-nem elhagyja!- akkor rájön az ételek, zöldségek igazi ízére!

2010. máj. 5. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jáj, dehogynem. Az én anyósom ism indig csak erről beszél, meg hogy én mikor kezdek el fogyókúrázni...hozzáteszem cardiora járok 4 éve. De legutóbbi ebédnél is vlt egy beszólása, én megettem két csirkeszárnyat három paradicsommal-ételallergiám miatt nem fogyaszthatok pár dolgot-, ő 2 bundáskenyeret és el kezdte kifejteni, hogy nem tudna annyit enni mint én...Ja és ő is a krva joghurtjával jön, esténként csak azt fogyaszt, mert látványosan fogyózik..ugyanmár.
2010. máj. 5. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!