Az utóbbi 3 évben 15 kg-ot híztam, leginkább hasra.
Sajnos nem tudok fogyni. A derekam is fáj egy éve, az
orvos szerint a hasam húzza előre. Kaptam rá
fizikoterápiás kezelést, nem használt. Van valaki
hasonló helyzetben? Min kellene változtatnom?
Figyelt kérdés
Persze máshova is híztam, a combomra meg az arcomra is, de a hasam nagyon nagy lett, mint aki 6 hónapos terhes. Közben kiderült,hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amire gyógyszert kaptam, valamennyit javult az eredményem, de nem az igazi. Vannak napok mikor falok rendesen, de van mikor alig eszem napokig. Van, hogy úgy leesik a vércukrom, hogy ha nem kapok be valamit akkor úgy érzem összeesek. Epeköveim is vannak, 2-szer meggondolom mit egyek. Közel járok a 40-hez, az utóbbi 3 évet leszámítva mindig átlagos testalkatú voltam, vékonyabb végtagokkal. Voltam vérvételen többször, a cukrom mindig a normális tartományban volt.
Köszi a terápiás oldalt is. De meg kell mondanom, hogy lehet nekem nem egy szimpla mozgásszervi bajom van. Tavaly egyszer magasabbról leestem elég rosszul és 3 hónapja volt egy autóbalesetem is. Kaptam már kezelést a derekamra ami nem hatott, de mindenképpen meg szeretném nézetni egy röntgenen hátha valami "komolyabb" bajom lehet, hogy nem használ rá se gyógyszer, se krém, se kezelés. Azt a reumás doktor mondta, hogy a hasam miatt fáj a derekam, de röntgenre nem küldött el, csak írt fel kezeléseket.
2017. jan. 4. 19:38
13/16 anonim válasza:
Szerintem ha tornázni akarsz menj el úszni. Ráadásul általában szokott lenni termálfürdő is, szóval ha elfáradtál tudsz egy kicsit lazítani.
2017. jan. 4. 20:30
14/16 A kérdező kommentje:
Sok jót olvastam én is az úszásról. Nem is lakom messze a helyi uszodától, mondjuk termál része az tuti nincs. Azért így télen tartok egy kicsit a megfázástól utána. Jelenleg is nyomom az ágyat már 5. napja mandula és hörgőgyulladással és alig akar gyógyulni ez is.. :(. De minden ötletnek örülök és köszönöm, ha nem is napokon belül, de később tudom majd kamatoztatni biztos.
2017. jan. 4. 21:08
15/16 anonim válasza:
Nyilván nem ész nélkül, de a mozgás mindenképpen a javadra válik! Akkor is, ha betgseged van. Csak meg kell találni a neked megfelelőt, az úszás pl a legkíméletesebb, mert a testsúlyod nem terheli az ízületeket. Nem kizárt, hogy ahogy elkezdene erősödni a törzsed izomzata a mozgás hatására, úgy múlna el a fájdalom.
Nekem szules utan kellett nagyon sokat csinálnom regeneralo tornákat a törzsemre, gerincemre. Másfél évembe telt, hogy megerősödjön és elmúljon vegre a fájdalom. Akkor tudtam elkezdeni a rendes normális mozgást, és olvadtak is le a kilók. Meg persze megfelelő étrend is a mozgás mellé.
Ez egy ördögi kör. Azert nem tornazol, mert nem jo a derekad, viszont feltehetően azert nem jo (vagy legalabbis biztosan ront a helyzeten), mert nem mozogsz és túlsúlyos vagy.
2017. jan. 5. 04:56
16/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Pont ezt mondta a reuma doki meg a fizikoterápiás asszisztens is, hogy erősíteni kellene a hátizmaimat. Meg hát fogyni kellene. Mondjuk konkrét mozgásformát nem ajánlottak. Neked mi vált be az első másfél évben?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!