Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki mitől hizik és ki mitől fogy?

Ki mitől hizik és ki mitől fogy?

Figyelt kérdés
Vannak szokások,ételek vagy tevékenységek amitől hízol/fogysz? Mik azok? Nemedet és korodat is írd le légyszi.

2016. dec. 7. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Én a kalóriatöbblettől hízok, a kalóriadeficittől fogyok...

40/F

Igyekszem szemétmentesen táplálkozni. Súlyzózok, kardiózok.

2016. dec. 7. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
49%

Én is a kalóriadeficittől fogyok s az extrém nagy és tartós "kalóriatöbblettől" (a szükségletemhez képest, mert sok evésnél begyorsul az anyagcserém s eltűnik a többlet) évi 1-2 kilót hízom - de vékony még sosem voltam, nem tudom, ott mi lenne.

Ha reggeliznék, túlenném magam. Ugyanez vonatkozik a napi többszöri evésre s bizonyára a csak esti evésre is. A finom édességeknél hasonló a helyzet, mivel külön desszertgyomrom van, mint sokunknak. Bár ezt némi önfegyelemmel el lehet intézni.

A szénhidrát nem laktat, sőt, de hasznosul, így azt sem célszerű túlzásba vinnem olyan korszakokban, amikor van éhségérzetem.

Nincs tevékenység, amitől többet eszem, kevesebbet csak akkor, ha egész nap elmélyülten programozok, de ez életemben egyszer fordult elő, amúgyis percek alatt be lehet pótolni.

A napi egy evés és a durva szénhidrátmegszorítás, valamint a sok tojás segít valamit, ha még nagyon igyekszem is, van rá esély, hogy fogyjak.

Kövéren elég volt 80g ch alá menni, az még laza volt.

Bizonyára a nagy aktivitás is segít, de olyat nem csinálok.

40/N

2016. dec. 7. 15:48
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

Én drasztikusan nem fogyókúráztam, de nagyfaterom igen, mikor II. világháború után 1 évig francia hadifogságban volt. Mondta hogy átlagban az akkor 1,70-es 65 kilós férfiak 1 év alatt 45 kilóra fogytak. Egyszerűen szinte semmit nem kaptak enni, csak kis zsíros, vizes, rohadt zöldséges, vagy zöldséghéjas löttyöt. Az már nagy dolog volt, ha lelegelhettek (szó szerint) egy mezőt.

Mondta, hogy ott egy hormonzavaros sem volt, aki nem tudott volna fogyni.

2016. dec. 7. 16:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Jó is 45 kilós csontinak lenni.. Igen, az már döfi! Az már életcél!
2016. dec. 7. 19:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Nahát, ez fura én is a kalóriatöbblettől hízok, a kalóriadeficittől meg fogyok!
2016. dec. 7. 20:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Őrület, mi? :-)
2016. dec. 7. 23:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Nincs hízalaló és fogyasztó (negatív kalóriás) étel.

Sőt, még a szénhidrátok sem hízlalnak... 1g szénhidrát 3-4g vizet köt meg, ezért egy szénhidrát dúsabb nap után másnap reggel a mérleg mutathat 0.5-1kg-val többet, ezért sokan bepánikolnak, de azt a víz mennyiséget estére kipisilik, máris "fogytak" 1kg-t. Akkor persze nagyon büszkék, hogy kevesebb szénhidráttal milyen gyorsan fogynak. :'D

2016. dec. 8. 10:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a terhességtől, és a lustaságtól híztam :) Na jó, azért hozzájárult az is, hogy akkoriban nem figyeltem oda, miket eszek. Egyszerre nagyobb mennyiségű kaját max. tinédzserkoromban tudtam megenni, de kenyérrel, (pék)sütikkel, csokival bármikor könnyen túl tudom enni magam, így nekem jobb, ha inkább nem eszek ilyeneket. Nem utolsósorban azért, mert ha mégis, nem fér a hasamba elég az értelmesebb, táplálóbb ételeimből. Pl. 3 szelet pizza helyett mennyivel jobb egy nagy tányér cukkinis lecsó tojással vagy hússal...
2016. dec. 8. 14:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Majdnem elfelejtettem, 41/N. (utolsó voltam)
2016. dec. 8. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!