Aki ért, hozzá megmondaná, hogy mik ezek az összetevők, és melyek amik nagyon károsak? (Update termék)
Tápérték miatt nagyon jónak találom a update termékeket ,viszont sok helyen olvasom, hogy tele van mesterséges cuccal (amit Norbi tagad,miszerint ő csak természetes anyagokat használ). Viszont meglepődtem én is,hogy azért egy kenyér 5 nap múlva elég fura ,hogy ugyanolyan puha marad,mint volt az elején.
Itt egy péksütijének az összetevői,aki kicsit jobban ért hozzá elmondaná a fontosabb dolgokat hogy micsodák? mi az ami nem jó stb
Összetevők:
ivóvíz, búzaliszt, búzafehérje, zsírtalanított szójaliszt, bambuszrost, búza-keményítő, enzimek (hemicelluláz, glükóz-oxidáz), növényi olajok és zsírok (repce, pálma változó arányban), sertészsír, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin észterei, lecitinek (napraforgó), nátrium sztearoil-2-laktilát, zsírsavak mono- és digliceridjeinek diacetil borkősav észterei; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, kalcium-szulfát, sűrítőanyag: guargumi, tartósítószer: kálium-szorbát, csomósodást gátló anyag: kalcium-foszfátok, pizzaszószpor 11% (paradicsompor, édesítőszer: eritrit, vöröshagyma-granulátum, étkezési só, módosított burgonyakeményítő, maltodextrin, sűrítőanyag: karboxi-metil-cellulóz, fűszerek, céklapor, fűszer- kivonatok, édesítőszer: szukralóz), trappista sajt 3 % (pasztőrözött tej, étkezési só, tejsavbaktérium színtenyészet, tejoltó, szilárdítóanyag: kálcium-klorid), tejsavópor, élesztő, étkezési só, édesítőszerek: eritrit, szukralóz), sovány tejpor, lisztkezelő szer: aszkorbinsav, enzimek.
Kicsit off lesz a válaszom, mert nem fogom konkrétan kielemezni az összetevőket, mert annyi van hogy végig sem tudom olvasni! Én szoktam itthon rozsos, magos kenyeret sütni és maximum! 7-8 hozzávalót teszek bele. Ezzel szemben itt megszámlálhatatlan hozzávalókról van lista.
Nekem ez túl mesterséges, hiba mondja Norbi, hogy nem.
Én végig olvastam, semmi szintetikus anyag nincs benne... nem mondom, hogy semmi amit csak mesterségesen lehet kinyerni másból, mert ez szinte mindenre igaz ami bemne van a felsorolásban :)...
De soha nem értem meg, aki veszi ezeket a szarokat ennyi pénzért...
Attól, hogy valami természetes, még nem egészséges, lásd kígyóméreg stb.
Szója nem túl jó, a pajzsmirigy nem szereti, de keringésre is károsan hat, ill. fitoösztrogének miatt a hormonrendszert s befolyásolja.
Pálmaolaj se jó, emellett erősen környezetkárosító is a termesztése.
Szukralóznál már kimutatták, hogy étvágyfokozó, egyébként mesterségesen előállított anyag.
Túl sok összetevő, egy kenyérnek alig pár dologból kellene állnia.
Nagyon durván feldolgozott kaja kategória, én meg nem enném, bár eleve kerülöm a szóját, a búzát és a tejet... A bambuszt meg inkább hagyjuk meg szegény pandáknak.
Egy házi kovászos kenyér 4 összetevőből még mindig jobb választás lenne. El tudod képzelni, hogy ez a sokféle vegyi anyag semmilyen veszélyt nem jelent a szervezeted számára?
Egyetértek az előttem szólóval, kivéve, hogy én néha eszem bambuszrostot (de igazából nem kell, csak színesíti az életem, némely ételembe jól jön, ha már keményítőket nemigen használok).
Mi 4-7 összetevőből sütünk kenyeret, nincs vele sok munka és nem nehéz. 5 naposan az is finom lenne, csak nem tart ki odáig. A nagyszüleim 1-2 hétig ették a kenyeret.
Nem tartozik a legrosszabb ételek közé a lista szerint, de ha lehet, nem enném, hisz nem nehéz jobb ételt készítenem, akár gyorsan. De van, akinek mások a szempontjai. Az döntse el, belefér-e ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!