Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért ilyen nagy a súlyom?

Miért ilyen nagy a súlyom?

Figyelt kérdés
Nem tudom milyen kategóriába soroljam. 165 cm vagyok, ehhez 57 kg. (25 éves nő vagyok) Mindenhol azt olvasom, hogy ez sok. Xs a méretem, heti 3x edzem, egészségesen táplálkozom. Gyerekkorom óta sportolok, de mindig túl sovány voltam, túl kevés volt a súlyom. Mostanában ilyen sok a súlyom, de senki nem hiszi el. Orvos is csodálkozott, amikor ráálltam a mérlegre, hogy huha hát ezt nem gondolta volna, hogy ilyen sok kg vagyok, egy 10-essel.kevesebbet mondana. Mitől lehet ez? Lehet valamilyen betegség? Pl valamilyen nehéz daganat? Kicsit hipochonder vagyok, de megijesztett az orvos csodálkozása is. Gondoltam, hogy a súlyzós edzéstől.is lehet, de nincsenek kifejezetten nagy izmaim, sőt néhány helyen kifejezetten csontos vagyok.
2016. nov. 24. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia !

Daganat biztosan nem! emiatt nem kellene aggódnod.

A testzsír %-ot tudod megmérni, vagy mérettetni. Ha az rendben van, akkor csontozat, izomzat tömege, amit a mérleg mutat.

Amúgy, ha ízlésesen van elrendezve, nem sok az 57 kg :-).

2016. nov. 24. 21:55
 2/7 anonim válasza:

Lehet, hogy egyszerűen nehéz a "csontozatod", van ilyen. Én is hasonló vagyok, ráadásul alacsonyabb is, mégis hasonlóan 56 körül mozgok és mások 50-nek tippelnek. :)

Az pedig, hogy nem látszik az izom, nem jelenti, hogy nem vagy izmos, vagy, hogy nem alacsony a testzsírod. (ami a nagy tömeg, karcsú alak dolgot is magyarázhatja)

Egyébként meg nem nagy a súlyod egyáltalán, ha meg kevesebbnek nézel ki akkor még tökéletesebb a dolog. :)

2016. nov. 24. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:

A számok nem számítanak, de azok is szimpatikusak. Miért lenne ez sok? :) Jó, van az a gyenge izomzat, amivel ez sok s ha az ember elsősorban hasra hízik, rosszul nézhet ki, de ha te jól nézel ki, akkor tökmindegy, hány kiló vagy.

Én testzsírszázalékot mérnék s ha az OK, a tükör mellett, akkor lehetek akárhány kiló, nekem aztán tökmindegy :D

2016. nov. 24. 22:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem tényleg nincs bajom. Én nem mondanám, hogy hasra hízom, inkább azt, hogy estére megnő a hasam. Reggelre újra lapos, s látszódik némi izmocska alatta. De az tényleg csak izmocska, nem kockák vagy ilyesmi :)
2016. nov. 24. 22:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenkinek megnő a hasa, ha eszik-iszik... Ez oké.

Kockás hasa pedig nem minden nőnek lehet egészségesen, pedig női kockahasra gondolok, ami visszafogottabb és lekerekítettebb, hisz naturálban, egészséges testzsírszázalékkal más nem is lehet. De gondolom, ahhoz is igen szerencsés genetika kell.

2016. nov. 24. 22:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Nemtudom, olyanom soha nem volt. Nekem nem is fontos. Az én hasamon két oldalt jön ki egy-egy ív és felül 2 halvány kocka. Tehát végképp nem vagyok olyan izmos, hogy attól legyek nehezebb.
2016. nov. 24. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:
érdemes lenne megnézetned a víz/zsír/izom arányát a szervezetedben, mert az izom jóval súlyosabb, mint a zsír. Valószínűleg ezért magasabb a súlyod, főleg ha sportos is vagy.
2016. nov. 25. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!