Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gerincferdüléssel hasizomerősí...

Gerincferdüléssel hasizomerősítés?!

Figyelt kérdés
Olyan problémám van, hogy a hasamon akad kis "felesleg", ami edzéssel eltüntethető lenne. DE! Gerincferdülésem van (kyphosis), ami miatt a felülés, és egyéb hasonló "mutatványok", ahol úgymond görbíteni kell a gerincet, szóba sem jöhet. Esetleg tudna valaki olyat ajánlani, amivel én is megfelelően eddzhetném a hasizmaimat, mégsem terhelem vele a gerincemet?
2010. ápr. 26. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
elég komoly gerincferdülésed lehet, ha a felülés nem megoldható, nekem simán megy....amúgy hulahoppozz
2010. ápr. 26. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól hogy erősíted a hasat, nem fog lemenni róla a zsír, mert NINCS HELYI ZSÍRÉGETÉS!!
2010. ápr. 27. 01:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Sétálj inkább napi 1 órát gyors, monoton tempóban.
2010. ápr. 27. 01:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Kardio mozgás kell. Futás, helyben ugrálás, szökdécselések, kick-box.

Egyébként meg ha hiteles, megbízható választ akarsz, akkor érdemes gyógytornászt kérdezni, pláne olyat, aki látja, látta a gerincferdülésed mértékét, állapotát.

2010. ápr. 27. 07:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 27. 11:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is gerincferdülésem van, (nem olyan,mint a tiéd) gyógytornaórákra járok, és ott ugye mindenki más miatt van ott, így vegyes feladatokat csinálunk, és tudok egy-kettőt, ami szerintem nem megerőltető a gerincre.. De nem vagyok profi, így ezek csak tippek.

1. Letérdelsz, úgy, hogy nem ülsz rá a lábadra, és hátradőlsz valamennyire, és tartod magad. Tartod először fél percig, aztán egy percig, aztán ahogy bírod. Persze ne 5 percekig tartsd:D Csak mindig ilyen 1 perceket, utána pihi. Ezt amúgy nyújtott lábbal is csinálhatod, ha a lábfejed beakasztod valahova.

2. Mi zsámolyon, bordásfalnál szoktuk a következőt: ráfekszel (hasra) a zsámolyra(vagyis valamit keresel), úgy, hogy a csípőd még rajta legyen, a hasad már ne, és a lábadat hátul beakasztod valahova, vagy megtámasztod. Aztán ugyanaz, mint az előzőnél, felemelkedsz a földről, megtartod magad fél percig-egy percig, aztán pihensz.

3. Lefekszel a hátadra, nyújtva felemeled a lábaid, de ne úgy, hogy az égbe meredjenek, hanem a 90° és a talaj közé (először közelebb a 90°-hoz). Aztán szétnyitod, összezárod, szétnyitod, összezárod, stb. Aztán lejjebb viszed a lábad, és ott is szétnyit, összezár, aztán feljebb, megint lejjebb, stb. Úgy, hogy közben megpróbálod nem letenni. Ez is a hasad erősíti.

2010. ápr. 27. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Kifelejtettem az első 2 feladatból, hogy közben tedd tarkóra a kezed!

2010. ápr. 27. 16:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. ápr. 27. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!