Mennyi az egyes baromfihúsok sütési vesztesége?
Sziasztok!
Az imént sütöttem pulykacomb-filét gyros fűszerkeverékkel wokban és meglepődtem kicsit, hogy a kezdeti 80deka után 55deka maradt(lemértem). Valamiért úgy rémlik hogy a sertéshúsoknál vagy csirkénél nem volt ekkora a veszteség.
Arra lennék kíváncsi, hogy ahol vettem akciós pulykacombot esetleg nem vizezik-e még valamilyen formában a húst, mert annál nagyobb biznisz nincs mint hús árban eladni a vizet. Hol lehet a különböző húsokról egy összefoglaló táblázatot találni ahol ez össze van foglalva, hogy mekkora veszteséggel számolhatunk egyes húsok esetén?
Köszönöm előre is ha valaki válaszol :)
Hogy hol lehet erről olvasni, azt nem tudom. Ha googleon nincs, akkor szakácskönyvek vagy passz.
Annyit tudsz csinálni, hogy veszel mindenből egyszer, leméred előtte és utána, aztán eldöntöd.
Viszont a csirkemellné is nagy veszteség van. Pl.ma sütöttem 30dekát, amiből 20dkg sült ki.
Ilyen táblázat nincs, mert egyrészt sok függ attól, hogy az adott állat milyen táplálékot kapott (egyes tápok fogyasztása mellett sokkal több víz épül be a szövetekbe), befolyásolja az állat életkora illetve neme is. Emellett az sem mindegy, hogy mennyire süti meg a felhasználó, van, aki éppencsak annyira, hogy nem nyers, van, aki meg alaposan kiszárítja.
Viszont ezért is feltétlen a nyers hús súlyát érdemes figyelembe venni, mert akkor az elkészítésbeli különbségek kiküszöbölödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!