Nagy testsúly esetén mi a jobb megoldás?
Az eléggé fiatal korom ellenére hatalmas túlsúllyal rendelkezem. Nincs sajnos acél akaraterőm, és a legnagyobb ellenfelem maga az éhség!
Nem gondolom azt, hogy jelenleg is a kajába menekülnék a múltamban ért atrocitások, gondok miatt(persze lehet így volt az elején.)
Szimplán érzem, hogy éhes vagyok. Ilyenkor nem tudok mit tenni, eszek, és eszek.
A szüleimmel lakok, Ők régimódi emberek, tipikus magyar ételeket készítenek nap, mint nap.
Nem is akarnak ezen változtatni.
(Mielőtt nekem esnek páran, hogy nem akarok ezen változtatni, és az éhség csak kamu szöveg: Már négy éve nem iszok semmilyen cukros dolgot, nem eszek édességet. Mivel rájöttem, hogy tudok a kóla helyett vizet is inni. Ugyanaz a hatás. Édesség helyett is tudok gyümölcsöt enni. Ugyanaz. Azonban az ételnél nem tudok mit csinálni, éhes vagyok..)
A lényegre térve. Most lehetőségem adódott arra, hogy egészségesen táplálkozzak. Lett egy "fekete" munkám.
Így megenegedhetném magamnak, a csirkemellet, halat, zöldségeket, csak ugye itt is a mennyiség.. :) Szóval nem 10 Ft-ot vinne el az, hogy jól lakjak.
Emellett már reggel 6-kor elmegyek itthonról, és csak este 6-7 fele érnék haza. Akkor főzni is kéne még magamra, stb.
Félek, hogy elrontanék valamit.
A második lehetőségem, hogy 2 év múlva elmegyek egy bypass műtétre. Amivel talán újra kezdhetnék mindent, elmúlna az a pokoli éhség érzetem, és kordában tudnám tartani az egészet.
Ugye könnyebb visszafogni egy golflabda méretű gyomor éhségét, mint focilabda méretűét. Na meg könnyebb egy kisebb étvágyat enyhíteni egészséges dolgokkal.
Én amellett vagyok, hogy két évig megpróbálom visszafogni magamat, bármennyire is nehéz lesz, és ha nem is fogyni, minimum tartani a súlyomat(Ami kb. 1,5 éve stagnál), próbálok apró változtatásokat eszközölni. Majd a műtét után, újra kezdeni mindent.
Sajnos egyszerre a kettő nem megy, mert a műtét ára 1,5 millió körül van. Ha pedig egészségesen akarok táplálkozni, nem tudok félrerakni.
Amit még kell tudni, hogy nem 20-30 kilóról van szó( sokkal többről). Emellett a mostani egészségem szerencsére elég jó. Tudok lépcsőzni, járni, futni is akár. Csak átlagos kövéreket érintő problémáim vannak.
Pontosan ezt nem értem az emberekben.
Miért kell valakit elítélni azért, mert más? Mert neki nem megy valami? Amikor elég egy picike együttérzés, vagy beleélés és azonnal rájöhetsz, hogy nem könnyű csinálni, sokkal könnyebb leírni.
Bevallom, megerősítést vártam a kérdés kiírásakor. Mert már nem bízom magamban. Sokszor buktam el, és most nem pár ft-ról van szó, 1,5 millióról.
Áll előttem két út. Az egyik azt mondja, hogy csináljuk újra. Ha betartod, sikerülni fog. Azonban az egész egy nyitott dolog. Rám van bízva minden, egy olyan emberre aki már rég nem bízik magában, aki akaratgyenge. Aki egyedül van, és megerősítést a nehéz helyzetekben csak magától kaphat.
Havi 40 ezer Ft-os étrend az nekem majdnem 1 millió körül van a két év alatt.
De mint írtam ez idő, és akaraterő, és én egy átlag ember vagyok, aki vágyik arra a szar édességre, stb.
Ellenben ott van a másik út, ami azt mondja, hogy tedd félre a pénzed. S bírd ki valahogyan 2 évig. Ha sikerül akkor utána indulhatsz a nulláról, nem a minusz 1 millióról.
Ott már tudnám, hogy az utolsó esélyemmel játszok, nagyobb lenne a nyomás is.
Ez a biztosabb, bármennyire is üres tér a két év.
Ezért érvelek emellett.
A kérdést meg azért írtam ki, hogy valaki győzzön meg ész érvekkel.
https://www.youtube.com/watch?v=F4Umz09h9lQ
ezt nézd meg
ezt meg ezt olvasd el
aztán tervezd meg az étrended.
Egy könyvet nagyon tudok ajánlani, a címe: Harcosok Étrendje.
Nekem nagyon bejött annak idején, mert az éhségérzetet kiküszöböli. Nem kell hozzá magadnak főzni, jók az otthoni kaják, + sok zöldség kell.
Szerintem egy elolvasást megér :)
Bocs, nem olvastam végig a válaszokat.
Kérdező, szerintem egyél nyugodtan, de kezdj el mozogni. Egyre többet és többet. Ennek több haszna is lesz.
Pl, a mozgás sok D vitamint termel. Főleg, ha kint a szabad levegőn teszed ezt. A D vitamint úgy is hívják, hogy "jólérzemmagam" vitamin. Nem véletlenül hívják így, ugyanis tényleg jó közérzetet biztosít. És újabb mozgásra sarkall! Ettől nőni fog az izomtömeged. Az izmok 4x annyi energiát szopnak le a fennmaradásukhoz, mint a zsírpárnák. Ergo ugyanannyi zabálásból sem fogsz elraktározni annyit, mint eddig. Sőt! Egy idő után átfordul a dolog, és kalóriadeficit lép fel. Akkor pedig már sínen vagy, mint József Attila. :-))
Köszönöm! :) Nem arra gondoltam amúgy, hogy a két év alatt halálra tömöm magam, stb. hanem visszaveszek, és megpróbálom a maxot kihozni a helyzetemből.
Azonban felkell áldozzam a tökéletes étrendet(csirkemell, halak, 0 kenyér, stb.) cserébe, hogy két év múlva meglegyen a műtét ára.
Sokat olvasgatok a témában, a könyveket is köszönöm!
Szóval a végső összesített tanács az volna, hogy költsem az egészet étrendre, és felejtsem el a műtétet?
Kérdező, enni mindenképpen kell. Én most extrém csóró vagyok, de nem tudok kevesebbet költeni ételre, mint máskor... Jó, élhetnék káposztás rizsen és sárgaborsón, de azt azért mégse, azonkívül kegyetlenül lenyomna a sok szénhidrát. De még az is kerülne némi pénzbe. Jó étrendet visszafogottan azért 20 ezerből még kihoznék. Nem lenne nagy különbség...
Hogy nézheted a 40 ezret (amire amúgy 30 is elég vagy kevesebb, ha nem ragaszkodsz flancos dolgokhoz) úgy, mintha ez extra költség lenne? Most nem költesz ételre szinte semmit? Nem hiszem.
Folytatom még.
Ha zsírosabb húst veszel (akár egy még mindig eléggé soványt, pl. csirkecomb), máris olcsóbb s nem vesztettél semmit, szerintem... Sőt, olcsóbban több kalóriát kapsz, s kb. ugyanannyi fehérjét... De ha nem vonz az állati zsír kis mennyiségben sem, akkor is vannak lehetőségek. A rizs, zab, szezonális zöldség roppant olcsó s egyben nincs vele gond (már akinek, sokfélék vagyunk)...
A legkegyetlenebb, egészségtelen, izombontó, káros koplalós borzalmakat lehet kihozni jóval olcsóbban, mint egy jó étrendet, mást nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!