Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék 2-3 nap alatt...

Hogyan tudnék 2-3 nap alatt 1-2 kilót fogyni? Fontos

Figyelt kérdés

Nos, suli végén voltam úgy 59-60 kg aztán lesikerült fogynom 54-re, de most bezabáltam nagyon az utóbbi 2-3 napban és most akkor 55-56 kiló vagyok. Szörnyen daginak érzem magam! :( Gyorsan vissza szeretnék fogyni, még mielõtt találkozok az osztálytársaimmal (nálunk még nem kezdõdött el a suli).

Ma eddig csak 1 joghurtot ettem de vacsinak valamit csak kell ennem mert nem hinném hogy kibírom... Csak sajnos még nem fogytam semmit :( nekem meg nagyon kell, és nagyon gyorsan! Tudom hogy hülyeség volt bekajálni, de akkor is... :(

170 cm, 14/L

2016. szept. 8. 21:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Igyál ricinust, aztán gyorsan kifosod azt az 1-2 kg-t. Mondjuk nem fogsz jobban kinézni...
2016. szept. 9. 06:34
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy rosszul esik, amiket írtak, de igazuk van az előttem szólóknak. A tested működéséről nem sokat tudsz, a fogyás folyamatáról meg még annyit sem. Engedd meg, hogy elmagyarázzam!

Az az 1 kiló, amivel most többet nyomsz, és amennyivel most kevesebb szeretnél lenni, az nem hízás, illetve fogyás. Az a tested természetes napi testtömeg-ingadozása. Próbáld ki egyszer: mérd le magad egy kiadós ebéd után, meg mérd le magad a reggeli kakkantás után! A kettő között valószínűleg több, mint 1 kiló lesz az eltérés! Nem arról van szó, hogy híztál meg fogytál, hanem mindössze arról, hogy evés után az emésztőrendszeredbe tekintélyes mennyiségű anyag kerül, aminek jelentős része fel sem szívódik, de ameddig széklet formájában nem távozik a szervezetedből, addig bizony a testtömegedet növeli.

Ami pedig felszívódik, abból sem lesz egyből zsír. A szervezet elsőként a glikogénraktárait tölti fel. (Szerintem felesleges belemenni, hogy mi az a glikogén, maradjunk annyiban, hogy a szervezet így tárolja a cukrot.) Amikor pedig koplalsz, a szervezet először a glikogénraktáraihoz nyúl, így a zsír érintetlen marad.

Na, ezért sincs értelme egy kilón pánikolni.

A másik dolog, hogy a koplalás a lehető legrosszabb, amit tehetsz. Eleve abszurd, hogy attól, mert gyakorlatilag nem ettél, azt várod, hogy fél nap alatt magától elpárologjon 1-2 kiló. De az éheztetéssel egyrészt nem fogsz hatékonyan fogyni, másrészt meg ha hosszabb távon csinálod, a szervezetedet kikészíted vele. Harmadrészt nem hiába van az, hogy akik koplalással akarnak fogyni, azok 90%-a masszív hízásnak indul. Ennek két oka van: a csökkentett tápanyagbevitellel a szervezetedet arra ösztönzöd, hogy próbálja meg az eddiginél hatékonyabban kinyerni a tápanyagokat, azaz egyszerű nyelvre fordítva: koplalás alatt ugyanannyi tápanyagbeviteltől jobban fogsz hízni. Másrészt meg az éheztetés éhségérzetet szül, így aztán lehet, hogy 1-2 napig bírod, de amikor kajához jutsz, összességében többet fogsz kajálni, mint ha normális étrenden lennél.

Az sem elhanyagolható dolog, hogy a koplalás hatására az ember nem érzi jól magát, emiatt pedig a teljesítménye is csökken.

Ami pedig a lényeg: az az 1 kiló nem látszik meg. Panaszkodhatsz, meg ámíthatod magad, de abból az egyetlen kilóból még ha zsírra menne is, senki nem venne észre semmit. Sem az 1 kiló hízásból, sem az 1 kiló fogyásból. Nem olyan rég volt itt egy kérdező, aki azon búslakodott, hogy a 2 kilós fogyását senki nem vette észre, senki nem dicsérte meg, hogy milyen jó az alakja, stb. Persze hogy nem, hiszen nem látszik.

Ha pedig fogyni akarsz, az nem koplalással, vagy még rosszabb módszerekkel kell elérned, hanem optimálisabb, egészségesebb életmóddal. Én 90+ kilóról fogytam le 75-re úgy, hogy egyetlenegyszer sem koplaltam, soha nem panaszkodtam, hogy jaj, de éhes vagyok, meg hasonlók. A kulcsszó: egészséges életmód. Lehet nyugodtan enni, csak egészségesebben. Ez nem azt jelenti, hogy ne ehetnél édességet! Nyugodtan ehetsz! Sőt, kell is a lelki egészséghez. Csak kevesebb kalóriadús, zsíros ételt kell fogyasztani, és több zöldséget/gyümölcsöt. Ami pedig a legfontosabb: mozogj mellette! A testmozgás amellett, hogy egészséges, számtalan dologra pozitívan hat: növeli az állóképességedet, kitűnő stresszoldó, és csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Nekem például magas volt a vérnyomásom, de mióta rendszeresen futok, azóta kigyógyultam belőle, már gyógyszert sem kell szednem.

A legnagyobb probléma veled viszont az, hogy krónikus testképzavarod van. Ha kétszer ennyi lennél - 110-120 kiló - akkor tényleg mondhatnád, hogy szörnyen dagi vagy. De 170 centi mellett 55 kiló? Annak a helytálló megnevezése az, hogy sovány. Tényleg beszélned kéne egy pszichológussal - esetleg ha van a sulitokban iskolapszichológus, akkor vele -, mert bizony az első lépéseket már megtetted a nem ritkán halálos kimenetelű anorexia nervosa felé.

De ha nekem nem hiszel, akkor írd be az adataidat, és nézd meg, mit írnak rá: [link]

2016. szept. 9. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!