Szerintetek egészségesen táplákozom?
15 éves lány vagyok, 45-50 kg közötti a súlyom. Nem szeretnék fogyni, vagy ilyenek, csak azt szeretném tudni, hogy jól eszem e?
Ma du. egykor keltem, és ittam egy kaukázusi kefírt egy croissannal, a nap hátrralévő részeben miket egyek?
Milyen crissant? Nem éppa pékáruk a legegészségesebbek, de kinek hogy.
Reggelire egyél tk kenyérből szendvicset zöldséggel, rántottát, zabot, vagy müzlit(otthon kevert magokból, szárított gyümölcsből)
Tízóraira mehet gyümi, mag, joghurt, esetleg, ha nem akarsz fogyni, müzliszelet(legjobb, ha otthon készíted)
Ebédre csirke, pulyka, néha sovány marha fűszerekkel, esetleg pörköltnek, de a halak is nagyszerűek. Fontos a zöldségfogyasztás is.Beiktathatsz hetentepl.1szer halat legalább
UzsonnárA MEHET GYÜMÖLCS, joghurt, mag,túrós/piskótás desszertek néha, otthon fagyk, chia puding, iha megkívánsz lyesmit.
Vacsira tojás zöldségekkel, hal(konzerv esetleg), túró, vagy, ami az ebédről megmaradt.
Andizsuzsihoz csatlakozva, fogalmunk sincs, hogy eszel általában egy napon, így nem tudunk választ adni (amúgyis nehéz lenne, hisz nem mindenkinek ugyanaz az egészséges).
Mivel eddig nagy ívben hanyagoltad a fehérjét, vacsorára ajánlok minimum negyed kiló dkg húst vagy sajtot vagy túrót vagy 6-8 tojást... Zsírt mindenképpen egyél eleget, nem is teljesen mindegy, miből, de ennek olvass utána, én nem foglalkozom vele, nálam ezzel tuti nincs gond, eszem növényi telítetlent, növényi telítettet és állati telítettet is bőven (ez utóbbit tojásból, ami jó cucc).
Hozzávetőlegesek a mennyiségek, nem tudom, mekkora a fehérjeigényed, ez több dologtól függ. Csak érzékeltetni akartam, hogy azért nem csipcsup pár gramm kell a kefírből. Ja, némi zöldség se lenne rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!